Získejte vzorky zdarma ke každé objednávce. Doprava zdarma u objednávek nad 6 999 Kč.

Bakuchiol - přírodní anti-aging superstar

Bakuchiol - přírodní anti-aging superstar


Jak čas plyne, naše pokožka ztrácí přirozenou pružnost, začíná slábnout a ztenčovat se, je náchylná k tvorbě vrásek a hyperpigmentací. S každým dalším rokem se z nás stávají zkušenější a vzdělanější detektivové pátrající po zázračných produktech a ingrediencích, které by tento proces významně zpomalily, aspoň na chvíli zastavily a ideálně ještě aktuální stav napravily. Největší hvězdou je na anti-age pódiu už pěknou řádku let retinol (kdo o něm nikdy neslyšel, ať zvedne ruku). Funguje, opravdu dělá, co slibuje, jenže taky ještě něco navíc - může způsobovat podráždění pokožky, olupování, červenání, vysušování, vyžaduje čas, než se s ním pleť skamarádí, a u někoho k tomu přátelství nedojde vůbec. O průšvihu, který se stává, když se druhý den po aplikaci náhodou zapomeneme namazat krémem s UV faktorem, ani nemluvě. Věda naštěstí neustále hledá nová řešení, často se obrací k přírodě a zaměřuje své zvídavé oko i na rostliny, které se osvědčily v tradičních přístupech péče o zdraví.


Takový je i příběh Bakuchiolu, meroterpenu extrahovaného ze semen rostliny Psoralea corylifolia aka Babchi. O Babchi je dobré vědět, že je doma v Indii, kde roste všude možně, a v ayurvédě a v tradičně čínské medicíně hraje významnou roli od nepaměti. Její hlavní parketou je léčba kožních onemocnění od poruch pigmentace přes kožní streptokoky po ekzémy, osvědčuje se ale i při řešení psychických problémů, zdraví ledvin, gynekologických potíží, padání vlasů, v boji proti zánětům, jako afrodiziakum a mohli bychom ještě dlouho pokračovat. A tak bylo jen otázkou času, kdy si tohoto všestranného zázraku všimnou vědci, řadu účinků potvrdí a přijdou na spoustu nových, úžasných objevů.

Blahodárně působení konkrétně Bakuchiolu na pleť je momentálně jeden z nejpopulárnějších - posledních pár let o něm mluví celý kosmetický svět. Ačkoliv má Bakuchiol jinou chemickou strukturu než retinol, klinické studie ukázaly, že při aplikaci na kůži fungují obě látky podobně. Po 12 týdnech každodenního používání Bakuchiolu se stav pleti účastnic testování významně zlepšil - zjemnily se vrásky, zmírnila pigmentace, zesílila pružnost a pevnost pokožky. Stejné testování probíhalo s retinolem a na základě srovnávací studie pak výzkumníci dospěli k závěru, že Bakuchiol je svými anti-age účinky první, skutečně efektivní alternativou svého problematičtějšího kolegy. Bakuchiol ale obstál nejen ve stimulaci kolagenu, v procesech obnovy mezibuněčné hmoty a klíčové oblasti mezi dermis a epidermis i ve správné regulaci vody v pleti, ale také v prevenci proti stárnutí - je klinicky ověřený ochranář před oxidačním stresem a negativními vlivy prostředí a UV zářením. A navíc je díky protizánětlivým a antibakteriálním vlastnostem úžasným bojovníkem s akné (rovněž stejně zdatným jako retinol!), což potvrdila další klinická studie.

DSC_5680_1
Skvělé je, že Bakuchiol vyhovuje prakticky všem typům pleti, nemá žádné nežádoucí vedlejší účinky, je vhodný i pro ty nejsenzitivnější z nás, včetně těhotných žen. Může se bez obav používat večer i ráno, každý den. Jen jak to u čisté, jemné přírody bývá, na výsledky potřebuje čas. První změny obvykle zaznamenáme po prvním měsíci, ideální je ale být trpělivý ještě další dva.

5 důvodu, proč v YAGE používáme Bakuchiol

  1. Zjemňuje vrásky a strukturu pleti
  2. Stimuluje kolagen, zlepšuje pevnost a pružnost pokožky
  3. Chrání kůži před oxidačním stresem a negativními vlivy prostředí
  4. Má antibakteriální a protizánětlivé vlastnosti, léčí akné
  5. Je efektivní jako retinol, ale bezpečný, bez nežádoucích účinků


YAGE produkty, které obsahují Bakuchiol
Č. 6 ULTRA ROZJASŇUJÍCÍ-OLEJOVÉ SÉRUM S CBD
Č. 7 ELIXÍR NA OČNÍ OKOLÍ MAGICAL PHYTO RETINOL
Č.7 LOKÁLNÍ PÉČE NA PUPÍNKY SOS MIRACLE