Získejte vzorky zdarma ke každé objednávce. Doprava zdarma u objednávek nad 6 999 Kč.

Síla přírodních masek

masky

Síla přírodních pleťových masek

Pokud bychom měli vybrat jeden jediný produkt od YAGE, tak by to byly naše ikonické masky. Jsou zhmotnění toho, co představuje naše hodnoty. V YAGE usilujeme o co nejčistší přírodní složení bez stabilizátorů, konzervantů, barviv a další chemie, která nemá v péči o pleť co dělat a zbytečně ji tak zatěžuje.

Proto jsou naše pleťové masky v suché podobě bez obsahu vody. Díky tomu je není potřeba nijak konzervovat. Obsahují jen to, co mají. Prášek stačí smíchat s trochou vody, nebo květinového hydrolátu a namíchat si tak svou čerstvou pleťovou masku s obsahem aktivních látek přímo před její aplikací na pokožku.

masky1

Dvojí účinek

Pleťové masky YAGE fungují hned dvojím účinkem. Jako maska a také jako jemný peeling. Obsahují totiž zrníčka mandlí, které mají kulatý tvar, a tak při nanášení masky krouživými pohyby po pokožce jemně a šetrně odstraňují odumřelé kožní buňky. Dokonalý kulatý tvar zajistí jemný peeling bez podráždění pokožky. Díky šetrné exfoliaci se dostanou aktivní látky hlouběji do pokožky a vaše pleť bude jemná, hebká na dotek a vyživená v jednom kroku. 

Vyberte si svou masku podle potřeb vaší pleti

V YAGE se soustřeďujeme na celistvou péči o pokožku obličeje. Masky jsou neodmyslitelným krokem, který si užíváme jednou až dvakrát do týdne. Vždy dbejte na aktuální potřeby své pokožky a vybírejte produkty podle jejího současného stavu. I během jednoho měsíce může totiž pokožka prodělat několik fází, jednou je více sušší a potřebuje více hydratace, jindy se naopak více mastí. Sledujte změny a podřizujte péči a produkty danému stavu. 

DSC_9665


GERANIUM AND NEEM maska na problematickou pleť 

Obsahuje francouzský zelený jíl, který je právem považovaný za kosmetický zázrak. Používali ho již staří Egypťané na výrobu keramiky. S novými poznatky se však stal součástí přírodní kosmetiky. Je bohatý na křemík, vápník, hliník, železo, hořčík, sodík, draslík, stříbro, titan, měď, zlato a stopové prvky. Mezi nejpoužívanější jíly v kosmetice patří právě zelený jíl, který je pro člověka i nejpřínosnější. Obsahuje totiž stejný typ železa, které se nachází v hemoglobinu v lidské krvi. Využívá se nejen ke kosmetickým účelům, ale také k léčbě zánětů, vředů, ran a k terapeutickým účelům. 

Zelený jíl detoxikuje, dokáže na sebe vázat toxiny a je výborný pro aknózní pleť, proto je součástí masky na problematickou pleť. Zmatňuje lesknoucí pokožku, redukuje tvorbu nadměrného kožního mazu, urychluje obnovu buněk. Je vhodný na kožní ekzémy, vyrážky a suchou pleť. Pleť je po používání jemná, hebká, sjednocená a má přirozený jas.

Maska kromě zeleného jílu obsahuje rýži, oves, léčivý neem, geránium, levanduli, podmáslí a hřebíček. 

neem

Neem má antibakteriální úcčinky, působí na regeneraci, dezinfikuje a cčistí pletť. Bojuje proti akné, ekzému, lupénce a dalším kozžním problémům.

Levandule má hojivé účinky, je protizánětlivá, antibakteriální a podporuje tvorbu nových buněk. Je vhodná pro všechny typy pleti.

Extrakt z moringy chrání prřed znečištěním, detoxikuje, cčistí, stahuje póry, podporuje produkci kolagenu a regeneraci.

Podmáslí díky bohatému obsahu mléčných bílkovin odstraňuje nečistoty a mrtvé kožní buňky. Také působí jako rozjasňovač pleti.

Oves má výjimečné hydratační účinky a to díky lipidům, které zabraňují transepidermální ztrátě vody. Chrání pokožku a zachovává přirozenou ochrannou bariéru. Kromě toho má neobyčejné zklidňující účinky a pomáhá napravit poškozenou kůži.

Geránium cčistí, pomáhá držet produkci mazu pod kontrolou, pomáhá hojit jizvy a také spálení od slunícčka. Bojuje proti známkám stárnutí díky regeneracčním vlastnostem. Je ideální pro omlazení zralé nebo vráscčité pleti.

DSC_5483 kopie

NEROLI AND CALENDULA maska na citlivou a suchou pleť

Hlavní složkou této masky je bílý kaolin, který je velmi jemný. Je vhodný především pro citlivou, suchou, nebo zralou pleť. Působí jako přírodní detoxikační prostředek, který proniká hluboko do struktur pokožky. Účinně a šetrně odstraňuje odumřelé buňky a zanechává hladkou pleť. Pokožku pročišťuje, vyhlazuje, regeneruje a revitalizuje. Navíc zvláčňuje, zlepšuje její strukturu, zvyšuje elasticitu a pevnost. Díky podpoře látkové výměny v podkožních vrstvách napomáhá zmírnit projevy celulitidy, lupénky i ekzémů.

Maska kromě bílého jílu obsahuje acai, oves, podmáslí, jogurt, rýže, levanduli, měsíček a neroli.

aci

Plody acai připomínají svým tvarem a barvou borůvky, díky obsahu cenných látek a vitamínů se řadí mezi superpotraviny. Najdete ho ve formě prášku, který můžete přidávat do jídla a smoothie, je ale skvělý i do kosmetických produktů. V acai jsou přítomny polyfenolické antokyany, kyselina ferulová a elagová, flavonoidy, třísloviny, polysacharidy, vitamíny A, C a E, B, omega 3, 6, 9 mastné nenasycené kyseliny, aminokyseliny, minerály a stopové prvky, např. vápník, hořčík, železo, zinek, draslík, fosfor, chrom, mangan, měď, bor apod. Acai se řadí k ovoci s nejvyšším obsahem antioxidačních látek. Díky tomu má silné antioxidační účinky a působí proti stárnutí a tvorbě vrásek. Má silné protizánětlivé účinky a zmírňuje podráždění a rozjasňuje pleť.

Měsíček lékařský roste i na našich loukách a patří mezi léčivé bylinky. Používá se zevně i vnitřně např. v podobě uklidňujícího čaje. Má výborné hojivé vlastnosti u zánětlivé a aknózní pleti. Je skvělý i pro regeneraci vlasů a vlasové pokožky.  Je antibakteriální, antiseptický, protivirový, protiplísňový, baktericidní a antioxidační. Na pokožku má extrémně zklidňující, hojivé, léčivé, regenerační a anti-aging účinky, snižuje otoky, pomáhá obnovit kožní tkáň a tvorbu kolagenu, chrání před působením volných radikálů a následným poškozením pokožky. Je vhodný na citlivou, podrážděnou, suchou, nebo zánětlivou pokožku.

DSC_8290-2

HIBISCUS AND ROSE maska na zralou a normální pleť

Obsahuje francouzský růžový jíl, který je bohatý na oxidy železa a draslík. 

Tento druh pleťového jílu je vhodný pro všechny typy pleti. Působí příznivě na unavenou nebo stárnoucí pokožku.  Má výrazné zklidňující účinky, obnovuje zářivost pokožky a má hojivý efekt. Je určen pro citlivou a křehkou pleť, pleť bez "života", které navrací přirozenou barvu. Díky obsahu minerálních látek má jemný růžový jíl revitalizační, zvláčňující, zklidňující, jemně matující, tonizační a čisticí vlastnosti.

Ve složení masky najdete borůvku, růži, sléz, oves, ibišek, rýže, geránium, ylang ylang a levanduli. 

Ibišek má pro pleť spoustu benefitů. Jedním z nich je ochrana proti enzymům hyaluronidáz (zodpovědný za degradaci kyseliny hyaluronové), které mu brání vykonávat svou funkci. Vyhnete se tak poklesu kyseliny hyaluronové v pokožce, která je zodpovědná za udržení hydratace v pokožce, čímž se zpomaluje předčasné stárnutí pleti, suchost či tvorba zánětlivých procesů. Ibišek je navíc neobyčejně hojivý a protizánětlivý. Zklidňuje podrážděnou pleť, regeneruje a hojí popáleniny. Pokožku krásně zjemní a tonizuje. Dodává pleti potřebný vitamín C a působí antioxidačně. Tím chrání pleť před předčasným stárnutím.

Plody borůvek jsou bohaté na antioxidanty, karotenoidy, flavonoidy, vitamín E, C, A a skupiny B. Kromě toho v nich najdete i takové mikroprvky, jako je hořčík, draslík, železo, zinek či chrom. Antioxidanty z borůvek působí přímo na kyslíkové radikály, které rozkládají a zabraňují tak buněčnému stárnutí. Tyto volné radikály narušují kolagenová vlákna a ničí tak pevnost a pružnost pokožky. Kromě toho obsažené vitamíny E a C pleť nejen regenerují, ale také jí dodávají zářivý vzhled. Jsou vhodné pro všechny, které trápí jakékoliv kožní potíže, pomáhají zlepšovat stav ekzémů (i atopických) a lupénky. 

slez lesni

Sléz lesní je léčivá bylinka, která původně pochází z oblasti východního Středomoří, ale v současnosti ji nalezneme téměř po celé Evropě. Obsahuje účinné silice, třísloviny, vitamín C a karoteny. Při vnitřním použití se používá hlavně k léčbě dýchacích cest, a to při angíně, zánětu průdušek, bolesti krku či kašli. Působí totiž lehce protizánětlivě, čímž mírní podráždění. V kosmetice se využívá především k léčbě ekzémů, akné a rosacea. Je vhodný na citlivou, podrážděnou a suchou pokožku. Zklidňuje, hydratuje a bojuje proti volným radikálům, čímž pomáhá předcházet stárnutí pokožky. Pleť je jemná a svěží. Je vhodný i při použití na vlasovou pokožku, kterou dokáže krásně zklidnit a hydratovat, a tak pomáhá odstranit problémy s lupy.

Růže má pro naši pokožku hned několik příznivých účinků. Je vhodná pro všechny typy pleti, zejména pak si ji zamiluje pokožka citlivá, která má sklony k alergickým reakcím. Pomáhá zklidnit a zjemnit pokožku. Je velmi jemná a šetrná a nevyvolává napětí nebo zarudnutí pokožky. Růže zvláčňuje, hydratuje, napomáhá k rychlejší regeneraci, tonizuje a vyživuje. Dodává pokožce svěží a mladistvý vzhled. Zmírňuje drobné vrásky a pomáhá navrátit pleti elasticitu. Napomáhá k rovnováze pokožky a dodává ji potřebnou výživu. Je skvělým pomocníkem v případě, že vás trápí popraskané či rozšířené cévky. 

ylang-ylang

Ylang-ylang je znám svými antiseptickými účinky, napomáhá harmonizovat činnost mazových žláz, omezuje tvorbu vrásek, zklidňuje zarudlá místa na pokožce. Ylang-ylang regeneruje, zjemňuje, zklidňuje, udržuje přirozenou vlhkost a elasticitu pokožky a zpomaluje proces stárnutí.