Získejte vzorky zdarma ke každé objednávce. Doprava zdarma u objednávek nad 6 999 Kč.

Jak správně používat retinoidy

retinoid1

Retinoidy jsou skupina látek odvozených od vitamínu A, které mají významné benefity pro pleť, zmírňují vrásky, pigmentaci, zlepšují strukturu pleti, pomáhají při akné. Jejich aplikace má několik pravidel, které je potřeba ze začátku, kdy na ně není pokožka ještě zvyklá, dodržet. Jinak by mohlo dojít k podráždění pokožky a alergické reakci.

Benefity retinoidů na pokožku:

Podpora obnovy buněk: Retinoidy stimulují obnovu buněk, což může pomoci zlepšit texturu a pružnost pokožky.

Redukce vrásek: Pomáhají redukovat jemné linky a vrásky tím, že podporují tvorbu kolagenu.

Kontrola akné: Retinoidy mohou regulovat tvorbu kožního oleje a pomoci při kontrolě akné.

Rozjasnění pigmentace: Pomáhají snižovat hyperpigmentaci a pigmentové skvrny.

retinoid

Typy retinoidů podle účinků 

  • Kyselina retinová se přirozeně vyskytuje i v naší pokožce a je z nich nejsilnější. Jedná se o čistou aktivní látku, která vyžaduje další přeměnu v buňkách. Z důvodu nejvyššího rizika podráždění pleti je k dostání pouze na lékařský předpis.  
  • Retinal je nejsilnější formou, kterou lze získat bez předpisu lékaře. Díky tomu, že ho od přeměny v kyselinu retinovou dělí pouze jeden stupeň, je jeho účinek až 11x rychlejší než u klasického retinolu. 
  • Retinol se v naší pokožce musí přeměnit na retinal a až poté na kyselinu retinovou. Díky postupným přeměnám je u něj menší riziko podráždění pleti, účinky ale přicházejí postupněji a pomaleji.
  • Estery retinolu (jeho chemické sloučeniny) jsou nejslabší formou. Jejich přeměna na aktivní formu trvá nejdéle a nástup jejich účinků je proto nejpomalejší. Hrozí zde ale nejmenší riziko podráždění pleti. 
  • IMG_6310

Retynil obsahuje náš komplexní krém Au Revoir Wrinkle, který řeší vrásky, tonus, ochranu kožní bariéry, hydrataci, barevné sjednocení a texturu pleti. Díky obsahu chlorofylu pomáhá maskovat rozšířené žilky a zarudlé pupínky. Krém obsahuje 8 unikátních patentovaných látek, vzácné oleje a extrakty, včetně 100% přírodní aromaterapeutické složky pro posílení vaší psychické pohody.  

Retinol je součástí protivráskového nočního oleje Sleeping Beauty. Posiluje pokožku, zásobuje ji antioxidanty, bojuje proti volným radikálům, zmírňuje buněčné stárnutí díky výtažku z mořských řas, obnovuje ochranou bariéru pokožky pomocí obsažených fosfolipidů. 

DSC_5660

Začněte postupně

Začněte vždy s nižší koncentrací: Při začátku používání retinoidů vybírejte produkty s nižší koncentrací, abyste minimalizovali nežádoucí reakce. Postupujte pozvolna. Začněte s aplikací jednou, nebo dvakrát týdně a postupně zvyšujte frekvenci, pokud vaše pleť reaguje dobře. Produkty s retinolem se prodávají v různě vysokých koncentracích, pokud s ním tedy začínáte, vyberte si tu nejnižší. Pokožka si na něj musí zvyknout a potřebuje čas.

 Aplikace na suchou pokožku

Aplikujte retinoidy na suchou pokožku. Retinoidy mohou být iritující, a proto by se měly aplikovat na suchou pleť. Po očištění a tonizaci počkejte až do úplného vyschnutí pokožky.

Citlivost na světlo

 Retinoidy aplikujte pouze večer. Zvyšují citlivost pokožky k slunečnímu záření. Pokud byste ho nanesli přes den, mohlo by dojít k podráždění.

Používejte ochranný faktor

Retinoidy zvyšují citlivost pokožky na slunce. Používejte každý den ochranný faktor s vysokým SPF, abyste minimalizovali riziko negativní reakce na slunce. Bez SPF faktoru může dojít k podráždění a vzniku pigmentových skvrn, kterých se zbavujete jen velmi těžko a pomalu.

Vyhněte se kombinaci s určitými látkami

Vyhněte se kombinaci s některými produkty. Retinoidy by neměly být kombinovány s některými látkami, jako jsou kyseliny AHA nebo BHA, protože to může zvyšovat podráždění pokožky. Pokud chcete ovocné kyseliny v péči používat kvůli jejich benefitům na pokožku, jako je vyhlazení a projasnění, střídejte dny, kdy aplikujete retinoid a kyseliny. Dejte si mezi látkami alespoň den pauzu a sledujte pečlivě reakce pokožky.