Získejte vzorky zdarma ke každé objednávce. Doprava zdarma u objednávek nad 6 999 Kč.

Jarní bylinky v péči o pleť a vlasy

Jaro je obdobím obnovy a nových začátků. Příroda zase ožívá a doslova rozkvétá. Na jaře rostou bylinky, které mají prospěšné účinky na náš organismus. Za všechny můžeme např. jmenovat kopřivu a přesličku. Proč je zařadit do jarního detoxu?


Snímek obrazovky 2024-03-20 v 20.31.24

Kopřiva 

Kopřiva (Urtica dioica) je jednou z nejvíce ceněných bylinek pro péči o pleť, ale také vlasy. Obsahuje bohaté množství minerálů, včetně železa, vápníku, draslíku a křemíku, které jsou klíčové pro zdravou pokožku. Křemík je důležitý minerál potřebný při tvorbě kolagenu. Tato rostlina má také protizánětlivé vlastnosti a pomáhá vyčistit pokožku od toxinů.

Kopřivu používejte i ve formě čaje. Můžete ji nasbírat čerstvou při procházkách, tehdy má nejsilnější účinek. Výluh můžete nejen pít, ale aplikovat ho i jako vlasové tonikum, které chrání a posiluje vlasovou pokožku, podporuje růst vlasů díky obsaženým minerálům a snižuje jejich vypadávání. 

Pokud máte problémy s akné,nebo podrážděnou pokožkou, můžete použít obklad z kopřivového čaje. Stačí namočit gázu v chladném kopřivovém čaji a aplikovat ji na postižené oblasti. Kopřiva pomůže snížit zánět a zmírnit podráždění.

Kopřivu najdete ve složení našeho bambusového tonika Rose Kiss a kolagenového séra Hello Beautiful. Tonikum vyrovnává pH pokožky po čištění, stahuje póry, zmírňuje začervenání, je protizánětlivé a celkově zlepšuje stav pokožky. Sérum Hello Beautiful zásobuje pokožku antioxidanty, ceramidy, chrání pleť před smogem, elektro smogem a modrým světlem.Sérum pomáhá aktivovat tvorbu kolagenu a zpevňuje tak pokožku.

přeslička

Přeslička 

Přeslička (Equisetum arvense) je další vynikající jarní bylinkou, která prospívá nejen pleti, ale také vlasům. Obsahuje křemík, což je minerál známý pro podporu růstu vlasů a zlepšení jejich struktury.

Přeslička má adstringentní vlastnosti, což znamená, že může pomoci vyrovnat tón pokožky a zmenšit viditelnost pórů. Tímto způsobem může přispět k hladšímu a jemnějšímu vzhledu pleti.

Díky svým protizánětlivým vlastnostem snižuje zarudnutí a otoky spojené s akné. Je také známo, že má antibakteriální účinky, které mohou pomoci bojovat proti bakteriím způsobujícím akné.

Je bohatá na antioxidanty, které chrání pokožku před poškozením volnými radikály, což pomáhá předcházet předčasnému stárnutí pleti a posilovat její ochrannou bariéru.

Některé studie naznačují, že přeslička může mít ochranný účinek proti škodlivým účinkům slunečního záření, což může snížit riziko slunečního poškození pokožky.

Přeslička obsahuje křemík, minerál důležitý pro tvorbu kolagenu, který je nezbytný pro zdravý růst vlasů. Pravidelné používání přesličky na vlasy může posílit vlasové folikuly a podporovat jejich růst.

Díky obsahu  křemíku a síry, posiluje vlasové vlákno a pomáhá snížit lámavost vlasů, což vede k silnějším a zdravějším vlasům. Zanechává hladké, měkké a lesklé vlasy. Její vlastnosti kondicionéru mohou také pomoci zjemnit hrubé vlasy. Zároveň reguluje nadměrné maštění vlasové pokožky.

DSC_9234

Přeslička je opět zastoupena v našem bambusovém toniku Rose Kiss a kolagenovém séru Hello Beautiful, kde doplňuje složení o minerály podporující tvorbu kolagenu a má antibakteriální účinek. 

Vyzkoušejte vlasový odvar z přesličky. Připravte si silný vývar z přesličky vařením sušených přesličkových bylin ve vodě. Vychladnutý ho použijte jako oplach po mytí vlasů. posilujete tak vlasovou strukturu a dodáte jim krásný lesk.

Nebo si můžete namíchat vlastní přírodní masku z prášku z přesličky s jogurtem a několika kapkami kokosového oleje. Vytvoříte tak jednoduše hydratační vlasovou masku. Nechte ji působit na vlasech po dobu 20-30 minut a poté ji důkladně opláchněte. Vlasy budou po této ošetřující masce krásně posílené, hladké a lesklé.

Jarní detox pomocí bylinek zevnitř i zvenčí

Kombinace konzumace bylinek a jejich použití jako součást péče o pleť a vlasy může výrazně přispět k jarnímu detoxu. Kromě kopřivy a přesličky existuje celá řada dalších bylinek, které můžete začlenit do svého každodenního režimu péče.

Pijte čaje z bylin jako jsou kopřiva, máta, šalvěj nebo heřmánek. Tyto čaje mají detoxikační vlastnosti a pomáhají čistit tělo zevnitř.

Jaro je ideální čas k obnovení a oživení vaší péče o pleť a vlasy pomocí přírody, ze které Yage neustále čerpá inspiraci do svých produktů.