Získejte vzorky zdarma ke každé objednávce. Doprava zdarma u objednávek nad 6 999 Kč.

Přeslička: Přírodní poklad pro zdravou a zářivou pleť

přeslička_1

Jedním z přírodních pokladů, které byste měli zařadit do své péče o pleť je rozhodně přeslička, rostlina s dlouhou historií v léčitelství a kosmetice. Díky svým jedinečným vlastnostem přináší přeslička mnoho výhod pro pleť, které ji činí nepostradatelnou součástí každodenní péče o zdravou pokožku.

Co je to přeslička?

Přeslička (latinsky Equisetum) je rostlina, která je známá svými hranatými stonky a schopností absorbovat křemičitany, minerální látky důležité pro zdraví kostí, kůže a vlasů. Již staletí je přeslička využívána pro své léčivé vlastnosti a je tradičně používána k léčbě různých kožních a vlasových problémů.

Blahodárné účinky přesličky na pleť

  1. Vyčištění a zklidnění pleti: Přeslička má přirozené antiseptické vlastnosti, které pomáhají čistit póry a redukovat záněty, což zanechává pleť svěží a zbavenou nedokonalostí.
  2. Regulace nadměrného kožního mazu: Díky svým adstringentním vlastnostem pomáhá přeslička regulovat produkci kožního mazu, to je klíčové pro kontrolu mastné pleti a minimalizaci lesku.
  3. Posílení struktury pleti: Křemičitany obsažené v přesličce podporují tvorbu kolagenu a elastinu, dva klíčové proteiny, které jsou nezbytné pro pevnost, pružnost a mladistvý vzhled pleti.
  4. Boj s akné a kožními nedokonalostmi: Antiseptické a protizánětlivé vlastnosti přesličky jsou užitečné při léčbě akné a jiných kožních problémů, jako jsou pupínky, černé tečky a podráždění.
  5. Ochrana před volnými radikály: Přeslička obsahuje antioxidanty, které pomáhají chránit pleť před poškozením způsobeným volnými radikály a předčasným stárnutím.

Přesličku najdete v našich dvou produktech. Tím prvním je liftingové sérum Hello Beautiful, které zpevňuje pokožku, podporuje tvorbu kolagenu a elastinu, právě i díky přesličce. Složení je bohaté na antioxidanty, bojuje tak proti volným radikálům způsobenými zejména slunečním zářením, smogem, elektrosmogem a modrým světlem. Zpevňuje pokožku a bojuje proti vráskám. 

Druhým produktem je bambusový toner Rose Kiss, který tonizuje a zklidňuje pokožku po čištění. Obsahuje kromě přesličky i zelený čaj, oboje bohaté na antioxidanty s protizánetlivými vlastnostmi. S koloidním stříbrem, které čistí a regeneruje pleť. S probiotiky, která navrací pleti rovnováhu a posilují její mikrobiom.