Získejte vzorky zdarma ke každé objednávce. Doprava zdarma u objednávek nad 6 999 Kč.

Proč způsobuje sluníčko vznik pupínků?

042b9a11101797984122363c291432ad

Všimli jste si během letních měsíců zhoršení stavu vaší pokožky? Není to nic neobvyklého, ale dá se proti tomu účinně bojovat. 

Jaké jsou ty nejčastější důvody vzniku pupínků a vyrážek?

  • Zvýšená produkce kožního mazu. Teplé počasí a sluneční záření mohou stimulovat mazové žlázy v pokožce, což vede k větší produkci mazu. Tento přebytečný maz může ucpávat póry a způsobovat akné a pupínky.
  • Zvýšená vlhkost. Ve vlhkém a teplém prostředí je pokožka náchylnější k ucpávání pórů a vzniku bakteriálních infekcí.
  • Zvýšené pocení. Sluneční záření a teplo mohou zvýšit pocení, což může zhoršit podráždění pokožky a přispět k vzniku pupínků.
  • Podráždění pokožky. Sluneční paprsky mohou dráždit pokožku a způsobovat zarudnutí, svědění a záněty, které mohou vést k tvorbě pupínků.
  • Sluneční záření může dočasně zlepšit stav akné, protože způsobuje ztmavnutí pokožky, čímž opticky maskuje zarudnutí, nicméně dlouhodobě může zhoršit stav aknózní pleti, protože podporuje zhrubnutí pokožky a ucpávání pórů.
  • Používání mastných opalovacích krémů. Některé opalovací krémy mohou být mastné a ucpávat póry, navíc jejich složení nemusí pleti vyhovovat. Chemické filtry se totiž na rozdíl od těch minerálních vpíjí do pokožky.

5409471ec5b2df096e456afcb558a467

Jak minimalizovat vznik pupínků?

Používejte nekomedogenní opalovací krémy, které neucpávají póry, ideálně s přírodním složením obsahující minerální filtry. Ty zanechají na povrchu pokožky film, který působí jako zrcadlo a odráží tak sluneční záření.

DSC_2180

Důkladně čistěte pokožku a odstraňujte nadměrný kožní maz. Ošetřujte ji ráno po spánku i večer. Pokud jste doteď neaplikovali dvoufázové čištění pomocí odličovacího oleje a mycího gelu, teď je ta nejlepší doba s ním začít. 

Pravidelně exfolijujte pleť pomocí AHA ovocných kyselin. Např. naše přírodní pleťové sérum Twinkle Star jemně odstraňuje odumřelé kožní buňky, projasňuje, zmírňuje pigmentaci a celkově zlepšuje stav pokožky. Díky exfoliaci nemají pupínky a záněty tolik možností se na pokožce rozvinout.

Vyhýbejte se přílišnému vystavování pokožky slunečnímu záření, zejména v době mezi 10:00 až 16:00 hod., kdy má slunce největší sílu. Noste pokrývky hlavy a nevycházejte bez SPF faktoru. 

IMG_2023_07_23-11_17_22_3760_C8437C25

Používejte vhodnou kosmetiku na ošetření akné. Např. naši lokální péči SOS MIracle určenou přímo na pupínky. Obsahuje protizánětlivé a antibakteriální složky, které bojují s akné, zmírňují podráždění, urychlují hojení a přispívají k rovnováze pokožky. Ve složení najdete bakuchiol, přírodní alternativu retinolu, který na akné funguje stejně, jen s tím rozdílem, že nevysušuje pokožku a můžete ho používat i přes den i během kojení. Nemá žádné kontraindikace. Olejíček obsahuje levanduli, tea tree, jalovec, kurkumu, hřebíček, marocký heřmánek a šalvěj.

DSC_2838

Pokud jste již zvyklí na retinol, nebo nemáte žádné kontraindikace, proč ho nemůžete používat, vyzkoušejte náš pleťový olej Sleeping Beauty. Retinol je forma vitamínu A a velmi se osvědčil na problematickou pleť trpící na akné. Používejte ho výhradně večer a pleť chraňte SPF faktorem, ať zabráníte vzniku pigmentace. 

Zahrňte do vaší rutiny pravidelně masku na aknózní pleť. Maska Geranium and Neem obsahuje moringu, francouzský zelený jíl, rýži, oves, léčivý neem, levanduli a hřebíček. Zelený jíl detoxikuje a je výborný pro aknózní pleť. Zmatňuje lesknoucí pokožku, redukuje tvorbu nadměrného kožního mazu, urychluje obnovu buněk. Je vhodný na kožní akzémy, vyrážky a suchou pleť. Neem má antibakteriální účinky, působí na regeneraci, dezinfikuje a čistí pleť. Bojuje proti akné, ekzému, lupénce a dalším kožním problémům.

Hygiena je základ a bod, který často opakujeme. Mějte ručník určený jen na obličej a měňte ho každý den. Pravidelně si čistěte kosmetické štětce, perte povlečení na polštář, myjte si ruce a snažte se nedotýkat obličeje. Vybírejte si pečující kosmetiku s hygienickými obaly, u kterých nedochází během užívání ke kontaminaci jejich obsahu. Proto má YAGE většinu svých produktů v obalech s pumpičkou.