Získejte vzorky zdarma ke každé objednávce. Doprava zdarma u objednávek nad 6 999 Kč.

Slavíme Den Země

ec5fa4cfaa3ae2408157ee1736a85bd2

Den Země a Yage

Den Země připadá na 22. dubna a každoročně tak připomíná výročí zrození moderního ekologického hnutí v roce 1970, které usiluje o ochranu životního prostředí.

Jak vznikl první Den Země

Gaylord Nelson, juniorský senátor z Wisconsinu, byl dlouho znepokojen zhoršujícím se prostředím ve Spojených státech. V lednu 1969 byl spolu s mnoha dalšími svědkem pustošení obrovské ropné skvrny v Santa Barbaře v Kalifornii. Inspirován studentským protiválečným hnutím chtěl senátor Nelson naplnit energii studentských protiválečných protestů vznikajícím povědomím veřejnosti o znečištění ovzduší a vody. Senátor Nelson oznámil myšlenku výuky na univerzitních kampusech celostátním médiím a přesvědčil Pete McCloskeyho, republikánského kongresmana, který se věnuje ochraně, aby mu sloužil jako spolupředseda. Přijali mladého aktivistu Denise Hayese, který zorganizoval výuku kampusu, a vybrali si 22. dubna, všední den mezi jarními prázdninami a závěrečnými zkouškami, aby maximalizovali co největší účast studentů.

Den Země se brzy rozšířil na širokou škálu organizací, škol i náboženských skupin. Aktivity vyvolaly pozornost národních médií. Američané demonstrovali proti dopadů 150 leté průmyslové revoluce, která pustošila jejich zemi. Skupiny, které individuálně bojovaly proti únikům ropy, znečišťujícím továrnám a elektrárnám, surovým splaškům, toxickým skládkám, pesticidům, dálnicím, ztrátě divočiny a vyhubení divoké zvěře, se spojily na Den Země kolem těchto společných hodnot.  Do konce roku 1970 vedl první den Země k vytvoření Agentury pro ochranu životního prostředí Spojených států a k přijetí dalších prvních zákonů o životním prostředí tohoto druhu, včetně zákona o environmentálním vzdělávání, zákona o bezpečnosti a ochraně zdraví při práci a zákona o čistotě Zákon o ovzduší. O dva roky později přijal Kongres zákon o čisté vodě. O rok později přijal Kongres zákon o ohrožených druzích a brzy po federálním zákonu o insekticidech, fungicidech a rodenticidech. Tyto zákony chrání miliony mužů, žen a dětí před nemocemi a smrtí a chrání stovky druhů před vyhynutím.

5dd9c04ffe33fb42fde431a28885aabc

Od roku 1990 je Den Země globálním dnem za boj ochrany životního klimatu.

Vyústěním snahy ekologických hnutí byla v roce 2015 Pařížská dohoda. 

Pařížská dohoda je dohoda v rámci OSN, která se zasazuje o snižování emisí skleníkových plynů, přizpůsobování se změnám klimatu a vyčlenění financí na tyto aktivity. V únoru 2020 dohodu podepsalo všech 196 členů UNFCCC. Dlouhodobým cílem Pařížské dohody o teplotě je udržet nárůst globální průměrné teploty výrazně pod 2 ° C nad úrovní před průmyslovou revolucí a pokračovat v úsilí o omezení nárůstu na 1,5 ° C s tím, že ​​by to podstatně snížilo rizika a dopady změny klimatu. Toho by mělo být dosaženo co nejrychlejším snížením emisí, aby se ve druhé polovině 21. století dosáhlo rovnováhy mezi antropogenními emisemi ze zdrojů a snížením negativních dopadů skleníkových plynů. Cílem je také zvýšit schopnost států přizpůsobovat se změnám klimatu a vynaložit dostatečné množství financí na dosažení těchto cílů. Podle Pařížské dohody musí každá země určit, naplánovat a pravidelně podávat zprávy o příspěvcích, kterými se zavazuje zmírnit globální oteplování.

PureHappines10

Udržitelnost a Yage

 Pro Yage je Den Země velmi významným dnem. Od začátku Yage vzniklo jako udržitelná značka se zodpovědným přístupem k životnímu prostředí. Proto vyvíjíme 100% bezpečnou netoxickou přírodní kosmetiku, která je šetrná jak k pokožce, tak naší přírodě. Používáme certifikované, patentované přírodní složky z udržitelných zdrojů, tzn. od drobných farmářů, kteří pěstují suroviny v souladu s přírodou. Výběr těchto dodavatelů je pro nás klíčový, protože u nich vše začíná. Jen 100% kvalitní suroviny, mohou zaručit aktivní látky v naší péči.

118-1_1-1000x

 Neškodíme lidem, zvířatům ani planetě. Cestu konvenční kosmetiky jsme vyloučili hned na začátku. Vždy se ptáme, jestli to, co používáme, je dobré, lze to pěstovat udržitelným způsobem a za férových podmínek. Netestujeme na zvířatech. Většina našich produktů je veganská — výjimku tvoří pouze ty s přídavkem medu, včelího vosku a jogurtu. Věříme, že to, co si z přírody bereme, jí také musíme s respektem vracet. To samé platí i o společnosti, proto spolupracujeme s nadacemi Pink Buble a Be Charity.

serumNL

 Kosmetika bez vody. V Yage se vyhýbáme používání vody, protože je to pro nás drahocenný zdroj, se kterým je potřeba šetřit a také proto, že jsme se vydali cestou vysoce koncentrované péče, tzn. bez plnidel, které ředí složení a snižovali by jejich účinnost. Máme celou řadu produktů založených na olejové bázi. Díky tomu se vyhýbáme používání chemických stabilizátorů a konzervantů, bez kterých se u běžné kosmetiky obsahující vodu, nedá vyhnout. Místo vody používáme květinové hydroláty, a pokud je potřeba nějaký produkt zakonzervovat, aby složení zůstalo účinné a bezpečné, tak vybíráme jen šetrné přírodní konzervanty schválené COSMOS.

 Odstranili jsme vše, co do kosmetiky nepatří. Yage pečuje o pleť i o svět. Je bez silikonů a dalších přísad typických pro konvenční pleťovou a dekorativní kosmetiku. Obejde se bez syntetických vůní a ingrediencí, bez palmového oleje, alkoholu, syntetických a škodlivých konzervantů. Je také bez parabenů, geneticky upravených složek a minerálních olejů. A samozřejmě neobsahuje škodlivé ftaláty, výplňové přísady, anorganické soli, těžké kovy, chemické látky SLS / SLES, DEA, TEA a PEGS. 

 b6b85639-5859-4706-ad3a-0d20fd63d247

Produkty balíme do tmavých skleněných obalů, které jdou recyklovat, ale zároveň i přirozeně prodlužující jejich trvanlivost. Velikost péče je zvolena tak, abyste ji vždy spotřebovali včas. Vyrábíme malé šarže, aby nám zboží nestálo zbytečně dlouho na skladech a my nemuseli nijak uměle prodlužovat jeho trvanlivost. Vyhýbáme se plastům. Balíme produkty do papírových krabiček a nepoužíváme plastové výplně. 

 Jsme transparentní, protože nemáme co skrývat. Kompletní složení naší kosmetiky najdete na webu vždy u každého produktu a samozřejmě na etiketě. 

 Děkujeme, že jste příznivcem Yage a že jste si zvolili čistší  cestu pro svou pleť i naši planetu. Každá malá změna u jednotlivce se počítá, protože společně dokážeme změnit svět. 

8b0dcb24-03e5-40f7-8caf-84b374d0e608