Získejte vzorky zdarma ke každé objednávce. Doprava zdarma u objednávek nad 6 999 Kč.

kameny a krystaly v kosmetice

a4587702b012449f00efe24222c21f9c

Kameny a krystaly v kosmetice

Stejně jako se v kosmetice objevují nové oblíbené přísady, které jsou aktuální a obsahuje je tak široká škála produktů, jsou v zájmu kosmetických značek, které využívají přírodní suroviny, minerály a drahé kameny. 

Pozitivní energii krystalů využívá lidsto již od pradávna. Proto se drahé kameny staly tak ceněnými, hodnotnými a lidé si je vystavují ve své blízkosti, nebo aplikují do šperků, aby mohly působit co nejblíže našemu tělu. Jsou jim přisuzovány pozitivní vlastnosti na naše tělo, duši, zdraví, harmonii, energii, duševní pohodu, štěstí, regeneraci…

V Yage vyznáváme celostní péči a mezi naše principy patří holistický přístup. Věříme v energii krystalů, proto jsme naši péči ošetřili krystaly a energeticky tak zvýšili jejich účinnost. Využíváme pozitivních vlastností krystalů a vybraly takové, které napomáhají ke krásné, zdravé a mladistvé pokožce. 

Že krystaly nejsou jen pouhým trendem dokazuje i prvenství naší péče v prestižním žebříčku clean beauty The Beauty Shortlist. Ti každoročně vybírají to nejlepší ze světa netoxické organické kosmetiky. V tomto ročníku vyhrál náš peeling Tourmaline and Neroli v kategorii nejlepší produkt s krystalem a zároveň i v kategorii nejlepší péče 2v1 v čištění a exfoliaci. To hovoří za vše. 

Které krystaly najdete u Yage? Vybírali jsme vždy konkrétní kámen, jehož vlastnosti působí synergicky v konkrétním produktu na pleť. 

4f4716cdcde6bda1104a4dfc4be5a44b

Perla

Najdete ji v našem přírodním odličovacím oleji Snow White, který dokonale rozpouští makeup a líčidla. 

Perla je drahokam moře a řek, symbolem čistoty a proměny. Posiluje nervový systém, ulevuje při bolestech, chrání pokožku před spálením. Mírní horečky, snižuje citlivost vůči alergenům a pomáhá při zažívacích obtížích. Perly podporují uzdravující procesy u psychosomatických onemocnění.

rutilovy kristal

Rutilový křišťál

Obsahuje ho náš šetrný mycí gel s rakytníkem Velvet Touch, který jemně a důkladně myje pokožku od nečistot. Je vhodný i pro citlivou pleť, pokožku nevysušuje, naopak zklidňuje a hydratuje. 

Rutilový křišťál je vzácnější přírodní forma křišťálu s obsahem vrostlých rutilových jehliček v barvě mědi. Je to energetický posilovač, čistič, harmonizující a silný kámen. Chrání auru proti negativním vlivům z okolí. Projasňuje mysl, zvyšuje sebevědomí, nabíjí novou energií, zklidňuje. Podporuje trpělivost, moudrost a dokonalost. Je to univerzální krystal, který zesiluje energii a dále ji uvolňuje a reguluje, aby dosáhl harmonie. Působí na všechny neduhy. Podporuje také klidný spánek.

turmalin

Turmalín

Jak už jsme zmiňovali výše, ošetřili jsme jím náš přírodní peeling Tourmaline and Neroli, který obsahuje jojobové kuličky, díky kterým velmi jemně odstraňuje odumřelé kožní buňky bez podráždění. pokožka je po aplikaci krásně hladká, jemná na dotek a projasněná.

Turmalín zklidňuje při stresu a uvolňuje napětí z přepracování. Pomáhá nám zanalyzovat vlastní chyby, pomáhá nám najít správný směr a chrání nás před negativními myšlenkami.

Tento minerální kámen posiluje naši odolnost před virovými onemocněními, posiluje nervový a lymfatický systém, srdce, krevního oběhu a svalů. Ulevuje při křečích. Tlumí různorodé bolesti. Turmalín je silný ochranný kámen, který nás chrání před vnějšími vlivy prostředí a chová se jako ochranný štít.

ruzenin

Růženín 

Objevíte ho v pro-kolagenovém balančním toneru Rose Kiss, který vyrovnává pH pokožky po mytí, díky obsahu křemíku podporuje tvorbu kolagenu, zklidňuje pokožku a stahuje póry.

Růženín je kámen nesobecké lásky, probouzí v nás cit přátelství a mírnost. Posiluje funkci srdce, napomáhá při léčbě psychosomatických obtíží, způsobených potlačenými emocemi. Navozuje klidný spánek. Je pomocníkem při onemocnění krve. Masáží gua shou z růženínu prokrvíte svou pokožku. Pomáhá čistit prostor od elektromagnetického smogu, proto je vhodné umístit růženín v blízkosti televize, počítače a dalších elektrických přístrojů, především v ložnici. 

akvamarin

Akvamarín

Zesiluje účinek hydratační esence s kyselinou hyaluronovou Aqua Splash. Esence poskytuje pleti okamžitý lifting, hydrataci a zjemnění vrásek. 

Akvamarín je kamenem lásky a ​​dechu, dýchacího ústrojí a plic. Evokuje čistotu krystalicky čisté vody. Je uklidňující, očistný a inspirující. Probouzí důvěru a odpuštění. Pomáhá překonat strach z mluvení. Může mírnit častý kašel a astma, je vhodný pro zmírnění příznaků senné rýmy a jiných alergií. Zmírňuje nachlazení, uvolňuje ztuhlé svaly, především v oblasti krku. Zklidňuje bolesti zubů a dásní. Uvádí do rovnováhy funkci hypofýzy a štítné žlázy. 

ametyst

Ametyst

Najtede ho v liftingovém séru s kolagenem a peptidy Hello Beautiful, které omlazuje, podporuje tvorbu kolagenu, chrání před modrým světlem, UV zářením, poskytuje lifting a zmírňuje vrásky. 

Ametyst je kamenem duchovní čistoty a meditace, zklidňuje mysl a emoce. Zmírňuje bolesti hlavy a odstraňuje napětí. Ametyst podněcuje produkci hormonů, posiluje imunitní systém skrz střevní mikroflóru. Je to skvělý čistič krve. Dokáže ulevit od tělesné, citové a duševní bolesti, nebo od stresu. Zmírňuje bolesti hlavy a uvolňuje napětí. Léčí rány a pomáhá odstraňovat otoky. Pomáhá při kožních chorobách, buněčných poruchách a nerovnováze zažívacího traktu. 

slunecni kamen

Sluneční kámen

Ošetřili jsme jím náš nejsilnější oxidačním balzám Golden Tumeric. Poskytuje pokožce ochranu před volnými radikály, hloubkově hydratuje a regeneruje pokožku po slunci. 

Sluneční kámen je podle svého názvu kamenem Slunce. Díky jeho vlivu a jeho “žáru” mizí strach, deprese a negativní myšlenky. Do našich životů přináší naději a vitalitu. Stimuluje nervový systém, tlumí nervozitu a pomáhá nám ke klidnému a nerušenému spánku. Sluneční kámen pomáhá při problémech s dýchacími cestami, překonávat únavu a nabírat nové síly. Ulevuje při revmatických bolestech a bolestech v krku. 

kristal

Křišťál

Je v našem denním hypoalergenním pleťovém oleji Pure Happiness, který omlazuje pleť, hydratuje, vyživuje, projasňuje a chrání.

 Křišťál působí jako filtr, odebírá nám negativní energii a nabíjí nás tou pozitivní. Čistí auru, harmonizuje, odstraňuje blokády a nesoulady duše. Dodává životní rovnováhu, posiluje naši energii a je vhodný pro meditaci. Je vhodný jako prevence onemocnění, pokud ale i přesto propuknou, křišťál posiluje postižená místa a uvádí je do souladu s celým organismem a všemi energetickými centry. Pomáhá očišťovat krevní oběh od všech škodlivin způsobených kouřením, konzumací alkoholu, tučných jídel, nedostatkem pohybu a stresem. 

mesicni kamen

Měsíční kámen

Najdete ho v aromaterapetické mlze Luna Veil a protivráskovém oleji s retinolem Sleeping Beauty, které zmírňuje výskyt drobných vrásek a pigmentových skvrn. 

Měsíční kámen podporuje rozvoj duše, je symbolem plodnosti, intuice, jemnosti a mírnosti. Ulevuje a chrání v těhotenství, zmírňuje ranní nevolnosti. Harmonizuje funkci hormonálního systému, detoxikuje organismus, léčí problémy s kůží, vlasy, oči, slinivku a játra.

lapislazuli

Lapis Lazuli

Energeticky zesiluje účinky elixíru na oční okolí Magical Phyto Retinol s bakuchiolem, který vyživuje, regeneruje, zmírňuje vrásky a tmavé kruhy. 

Lapis Lazuli je kámen lásky, moudrosti a přátelství. Je to vhodný kámen pro meditaci. Lapis Lazuli zmírňuje křeče a otoky. Reguluje funkci štítné žlázy, brzlíku a krevní oběh. Snižuje teploty, ulevuje při zánětu průdušek, bolesti hlavy a při menstruačních bolestech. Tento kámen pomáhá při problémech s vysokým krevním tlakem a se srdeční činností. Napomáhá čištění organismu a při problémech s nespavostí. Posiluje imunitní systém. Zmírňuje ekzémy, vyrážky a záněty očí.

duhovy fluorit

Duhový fluorit

Působí pozitivně v péči na pupínky SOS Miracle. Obsahuje přírodní retinol, který léčí pupínky a irychluje hojení bez podráždění pokožky.

Fluorit zlepšuje koncentraci, pozornost, zručnost, sebedůvěru a pomáhá při učení. Zmírňuje bolesti hlavy a migrény. Pomáhá při léčbě chřipky, nachlazení a horních cest dýchacích. Celkově detoxikuje a očišťuje organismus. Při meditacích nám fluorit pomáhá se soustředěním. Rozvíjí náš duchovní vývoj. Fluorit uvádí do rovnováhy citovou, tělesnou i duševní rovinu osobnosti.

granat

Granát

Je obsažen v aromaterapeutické mlze Bohemian girl, která bystří, energetizuje a probouzí všechny smysly. 

Granát je kamenem ohně, vášně, ale i proměny a čistoty srdce. Zvyšuje vitalitu a chuť do života, dodává potřebný klid, zvyšuje sebedůvěru, dodává optimismus, tlumí deprese. Ovlivňuje vývoj a růst kostí a stejně dobře se osvědčil i při čištění vnitřních orgánů. Posiluje ochablé svalstvo, srdeční činnost, reguluje krevní oběh. Blahodárně působí na srdce i plíce, léčebně působí na páteř. Regeneruje, pomáhá vstřebávat minerály a vitamíny.

mechovy achat

Mechový achát

Mechový achát zesiluje harmonizující účinky aromaterapeutické mlhy Velvet Dance, která zklidňuje, harmonizuje mysl, vyvolává pocity vnitřního klidu a přináší rychlou úlevu od stresu.

Achát je kamenem Země a rovnováhy těla, mysli i ducha. Odstraňuje vnitřní napětí, navozuje pocity bezpečí a klidu. Mechový achát je silně spjat s přírodou, osvěžuje duši a ukazuje nám krásy tohoto světa. Přitahuje bohatství, štěstí, nové přátele a zajišťuje dlouhověkost. Mechový achát stabilizuje všechny energie a celou naši auru, pomáhá k uvolnění strnulé šíje, léčí infekce, nachlazení a snižuje horečku. Vyčerpanému organismu propůjčuje novou dávku energie.

Snímek obrazovky 2022-05-05 v 23.59.32

Karneol

Objevíte ho v energizující aromaterapeutické mlze Summer Breeze, která probouzí a osvěžuje, přináší rychlou vzpruhu, posiluje pozitivní pocity, vnitřní pohodu a zvyšuje úroveň energie. 

Karneol svou jasnou barvou symbolizuje vitální a činorodou energii. Zvyšuje motivaci a dodává sebedůvěru. Zmírňuje vztek, zlobu a hněv. Karneol zlepšuje trávení a zažívání. Pomáhá při problémech s impotencí a neplodností. Karneol také zlepšuje náš krevní oběh, pomáhá při problémech s křečovými žílami, revmatismem. Dodává pravidelnost menstruačnímu cyklu a ulevuje při bolestech s ní spojených. Zlepšuje psychické rozpoložení při premenstruačním syndromu.

fluorit

Fluorit

Ošetřuje aromaterapeutickou mlhu Silk Touch, která napomáhá v soustředění, projasnění mysli a zlepšení kognitivních funkcí.

Fluorit je obdařený silnou ochrannou mocí, zejména na duševní úrovni. Posiluje naši mysl, myšlenky a zahání úzkost. Zvyšuje koncentraci a zlepšuje paměť. Je vhodný pro studenty. Má stabilizační účinky, potlačuje zmatenost, náladovost. Uvádí do rovnováhy tělo i mysl. Posiluje analytické schopnosti, zručnost, tělesnou i duševní koordinaci. Skvěle působí proti elektromagnetickému záření z počítače a mobilu. Čistí a odstraňuje v těle vše špatné, likviduje viry a pomáhá při infekcích, rýmě a nachlazení. Regeneruje kůži, odstraňuje vrásky, sliznici a dýchací cesty. Pomáhá při zánětu dutin, průdušek, suchém kašli, zápalu plic. Fluority jsou vhodné při léčbě infekčních chorob.

malachit

Malachit

Přidali jsme ho do nové receptury hydratační esence Aqua Splash. Je zdrojem mědi, která patří mezi nejúčinnější antioxidanty, pomáhá regenerovat a hojit, je nezbytná při tvorbě kolagenu a elastinu, omlazuje, minimalizuje vrásky, zpevňuje pokožku a sjednocuje tón pleti.

Malachit je kamenem změny a kreativity. Harmonizuje naší duši. Malachit je silný ochranný kámen, ochraňuje nás při cestování, proti negativním energiím a pomáhá čistit organismus a čakry. Malachit pozitivně ovlivňuje funkci srdce a podporuje sebeuzdravující proces organismu. Díky zklidňující očistné energii mírni citové i fyzické bolesti. Posiluje imunitní systém, funkci žaludku a sleziny, podporuje detoxikaci jater. Je vhodný při oslabení zraku, kolikách, revmatismu, astmatu, menstruačních a porodních bolestech. Zmírňuje průběh nemocí. Pomáhá ke klidnému spánku a zklidňuje nervovou soustavu.