Získejte vzorky zdarma ke každé objednávce. Doprava zdarma u objednávek nad 6 999 Kč.

4 tipy pro hygge Vánoce podle YAGE

blogvanoce

Hygge pochází z Dánska, je to způsob, jak se radovat z maličkostí a umění si užít i pochmurný šedivý den. Je to o každodenních malých radostech, které nás dělají šťastnými. Péče o sebe, o náš domov, čas na odpočinek, tvoření, prostě cokoliv nám vykouzlí úsměv na tváři a dobrý pocit. O to důležitějšími se tyhle malé rituály stávají v období Vánoc, které se poslední dobou staly spíše hektickým svátkem plným konzumu. A přitom stačí změnit málo a Vánoce se opět můžou stát symbolem klidu a rodinné pohody. Zastavte se v tom předvánočním ruchu a vytvořte si tu pravou zimní pohodu a hřejivou vánoční atmosféru u vás doma. YAGE vám přináší 4 tipy, jak vnést hygge do svých dnů. Je to tak snadné…

314015896daaec788ce5457cddabd249

7891716f49800dc4b969e3c977175f0a

Vytvořte si u vás doma vánoční atmosféru

Krátké zimní dny dost často splývají v jeden a vy pro samou práci ani nestíháte zaregistrovat, že už je první advent a Vánoce jsou za rohem. Nalaďte se na předvánoční období a vyzdobte si to u vás doma svátečně. Použijte na to nejlépe přírodní dekorace. Udělejte si o víkendu výlet do lesa, kde můžete nasbírat větvičky, šišky, šípky, sušenou trávu, mech a další drobnosti, ze kterých jdou vytvořit krásné dekorace. Vyrobte si doma vlastní adventní věnec. Není to nic složitého, potřebujete jen základ, na který navážete větvičky jehličí, přírodní ozdoby a svíčky. Nechte projevit vaši kreativitu a užijte si, že vám vzniká něco pod rukama. Navíc ta vůně, co jste si přinesli z lesa, to jsou ty pravé Vánoce. Na první adventní neděli zapalte první svíčku a užijte si teplo domova s horkým čajem při světýlkách. 

Kosmetický tip od YAGE:

Máte pocit, že vaše pleť je v zimě mdlá a chybí ji jas? Zkuste pravidelnou exfoliaci díky našemu nočnímu séru Twinkle Star s ovocnými AHA kyselinami. Jemně a šetrně odstraňuje během noci odumřelé kožní buňky. Díky tomu může vaše pokožka opět zazářit, je na dotek hladší, póry méně viditelnější, pigmentové skvrny se stávají méně výraznějšími a drobné vrásky mizí. Obsahuje fermentovanou kyselinu hyaluronovou, která v pokožce zadržuje vlhkost a poskytuje lifting hned po použití. 

245c74d882cd44e9febc58ecf412d7f7

8cea4f7c32b0b731569ded669c0804c2

Dárky od srdce

Co letos dát přednost raději vlastnoručně vyrobeným dárkům, před impulzivními nákupy, které nejsou nutné, ani udržitelné? Z nouze saháme po věcech, které pak končí na dně šuplíků a skříní. Nekupujte zbytečnosti, které zatěžují nejen vaši peněženku, ale i přírodu. Darujte blízkým svůj čas a když už jim chcete něco donést, zkuste to vyrobit. Nenapadá vás co? Nápadů je spousta. Od domácího cukroví, vanilkového likéru, džemů, nakládané zeleniny, křupavé granoly, domácí směsi na muffiny, nebo buchtu, bylinkové soli do vany, přes vlastnoručně ozdobené skleničky, které mohou sloužit jako svícny, fotoalbum, nebo fotoknihy s vašimi fotkami, až po DIY přírodní mýdla. Umíte šít, vyšívat? Prohledejte Pinterest, kde je spousta další inspirace na vyrobené dárky. 

f72b38a0e4c4c88358a958886bab26ab

guashalenny


Věnujte čas sami sobě

Sami moc dobře známe, kolik práce se nakupí před vánočním volnem. I tak na sebe nezapomínejte. Jinak se nezastavíte a Vánoce vám proklouznou rychle mezi prsty. Můžete si ráno o chvíli přisvat a protáhnout se, nebo si začvičit jógu. Najít si denně pár minut na masáž obličeje pomocí gua sha, která vás zbaví ráno otoků, prokrví pokožku, vypne a večer zbaví napětí. Zajděte si na masáž, do sauny, na procházku do přírody. Začtěte se do knížky, pusťte si oblíbený film, nebo si dejte relaxační koupel s bylinkovou solí. Prostě si najděte čas, kdy jste vy sami na prvním místě. Věříme, že si to užijete a takové chvíle se stanou vaším oblíbeným rituálem. 

a417b5a29efefd24c4524fbaf7e17672

midsection-of-man-preparing-breakfast-at-table-in-kitchen-CAVF29792

Upečte, uvařte si něco dobrého

Milujeme vůni medových perníčků, vanilkových rohlíčků, svařáku, horké čokolády, nebo cideru. Upečte si něco sladkého, nebo si uvařte vaše oblíbené zimní jídlo. Pokud běžně jíte ve spěchu, teď je ta správná chvíle zvolnit a užít si každé sousto. Dobrý spánek, dobré jídlo, pohyb a smích je základem pro vaše spokojené já. A Vánoce jsou tou pravou záminkou, jak s tím začít. Pozvěte k sobě vaše blízké a uvařte si jídlo společně. Takový čas je vzácný a sváteční, ale pozvánka na dobrou večeři se odmítá jen těžko. Dánové tráví předvánoční čas hlavně ve svých domovech. Bez ruchu města, přetížené dopravy, plných restaurací a nákupních center, prostě bez stresu. Prostřou vánočně stůl, zapálí vonné svíčky, vyndají sváteční nádobí, rozlijí víno a společně vaří. Kvalitně strávený čas s lidmi, které máte rádi působí jako balzám na duši.