Získejte vzorky zdarma ke každé objednávce. Doprava zdarma u objednávek nad 6 999 Kč.

Jak na novoroční restart pleti

_MG_2077-3-original

Jak na novoroční restart pleti

Ať už si dáváte předsevzetí, či ne, je právě začátek roku skvělou příležitostí, jak nastartovat malé i větší změny ve vašem běžném režimu pro krásnou a zdravou pleť. Pro nás je začátek roku takovou pomyslnou startovací čárou, jak začít s novými návyky. Jaké jsou ty nej, které do své beauty péče zapojit, kterým se naopak vyhýbat a co pomáhá na cestě za krásnou pokožkou?

sos miracle

Zbavte se zlozvyků

Možná nevědomky děláte věci, které vaší pleti neprospívají. Stejně jako si saháte často na vlasy, můžete se dotýkat po celý den pleti a to jí nesvědčí. Na rukách a předmětech, kterých se dotýkáme, je spousta bakterií a neviditelných nečistot. Ty ulpívají na naší pokožce a vytváří prostředí pro vznik pupínků, zánětů a dalších kožních problémů. Snažte se se pleti dotýkat minimálně, vždy jen s umytými rukami. To samé platí u pupínků, ty rozhodně nemačkejte, i když máte sebevětší nutkání. Docílíte jen toho, že se budou hojit déle, zanesete si do kůže nečistoty a to může zapříčinit vznik zánětů. Zároveň si tak zaděláváte na jizvičky, které z pleti mizí jen velmi těžko. Pokud už se nějaký ten pupínek objeví, zkuste použít naši lokální péči SOS MIRACLE, která je určená přímo o péči na postižených místech. Obsahuje přírodní alternativu retinolu - bakuchiol, který účinně bojuje s akné. Zklidňuje, urychluje hojení a pomáhá pokožce se dostat do rovnováhy, přitom nevysušuje pokožku.

b08e04cf9ada67c9d024ea75596478cf


Hygiena na prvním místě

Je spousta drobných návyků, které nám pomáhají v cestě za krásnou a zdravou pletí. Stejně jako jste zvyklí si čistit kosmetikcké štětce na makeup, je důležité pravidelně omývat lahvičky kosmetických produktů, špachtle, prát kosmetické tampónky, houbičky, měnit ideálně každý den váš ručník určený pouze na pleť. Prostě udržovat vše, co přijde do kontaktu s pletí, hygienicky čisté. Nezapomeňte ani na pravidelnou výměnu povlaků na polštář. Přes noc na nich ulpívá kožní maz a další nečistoty, které se každým dnem hromadí a tvoří prostředí, které naší pleti nesvědčí. Měňte povlečení po pár dnech a raději si udělejte zásobu pro častější výměnu. Doporučujeme vyzkoušet pravé hedvábí. Je vhodné jak pro vlasy, tak na pleť. Díky jeho hladkému povrchu dochází k menšímu oděru, a tak nenarušuje strukturu vlasů ani pokožky, která po něm jemně klouže.

DSC_8656

Dvoufázové odlíčení

I přes to, že pleť pravidelně čistíte a odličujete, nemusí být vaše rutina dokonalá. Nedostatečné čištění má za následek vznik kožních nedokonalostí, pupínků, teček, vyrážek, zašedlého tónu, na dotek drsné pokožky. Vyživující péče a produkty nemají možnost proniknout hlouběji do pokožky. Pokožka strádá a rychleji stárne. Prověřte si s námi, že vše provádíte důkladně. 

Provádějte tzv. dvoufázové čištění. Pokud se líčíte, odličujte se vždy nejprve odličovacím olejem, nebo mlékem, které obsahuje olejovou složku. Jedině ta dokáže na pleti rozpustit makeup a voděodolné, dlouhotrvající produkty. Olej naneste a zahřejte v dlaních, krouživými pohyby aplikujte na pleť a nechte jím roztopit makeup. Opláchněte vlažnou  vodou, nikoliv teplou či horkou, která podporuje zánětlivé procesy. Osušte čistými kosmetickými tamponky, nebo ručníkem. 

Jako druhý krok dvoufázového čištění přichází na řadu šetrný mycí gel. Vlhkými dlaněmi ho naneste na pokožku, napěňte a krouživými pohyby promasírujte pleť. Opět smyjte pod vlažnou vodou a osušte čistými tampony, nebo ručníkem na obličej. Ty by měly zůstat po mytí opravdu čisté. Pokud ne, zopakujte znovu krok s čistícím gelem. 

Na závěr přijde na řadu tonizace a dočištění pleti. Tento krok doporučujeme nepřeskakovat. Pokožka potřebuje po mytí navrátit do rovnováhy, proto aplikujeme náš toner, který vyrovnává pH pokožky. Nanášejte pomocí tamponků a jemně ťupkejte po pleti, žádné drhnutí. Tamponky mají zůstat po aplikaci zcela čisté, tak máte jasně potvrzeno, že jste pleť důkladně vyčistili a odlíčili. Pleť se zklidní a je připravena na následující péči v podobě sér, krémů a pečujících olejů. 

982c598a4702ebd23c93f30ae10a8f2d


Potrava pro pleť

Pokožka je naším zrcadlem. Odráží náš životní styl, to jestli máme dostatek spánku, dobrého jídla, dodržujeme pitný režim, nejsme ve stresu, atd. 

Možná jste po vánočních svátcích pocítili, že vaše pleť není v kondici, objevilo se podráždění, akné, vyrážky. Dost možná za to může příjem pečiva, mléčných produktů, sladkostí, mastného i alkoholu. 

Co si dopřávat v jídelníčku pro krásnou pleť?

Dejte přednost čerstvým potravinám, zařaďte více zeleniny, ovoce, ryb, kysaných produktů, semínek, zdravých olejů. Skvělý ja kadeřávek, který je doslova superpotravinou bohatou na vápník, železo, minerály. Dopřávejte si maliny, borůvky, ostružiny, jahody, granátové jablko a avokádo bohaté na antioxidanty. Ryby a rybí tuk, který obsahuje velmi cenné omega 3 a 6 mastné kyseliny. Přidejte si do smoothie chia semínka, která jsou nadupaná vitamíny, minerály a aminokyselinami. Rajčata a citrusy pro zdroj vitamínu C, který bojuje proti vráskám a je důležitý pro tvorbu kolagenu. Kvašené potraviny jako např. fementovaná zelenina je skvělý booster pro naši imunitu a celkově zlepšují stav našeho organismu. Dopřejte si v jídle zázvor a kurkumu, mají antibakteriální a dezinfekční účinky, účinně zmírňují záněty v těle, které jsou zodpovědné za zhoršený stav pokožky.

masky blog


Speciální péče

Najděte si čas na péči navíc. Udělejte si párkrát za týden pleťovou masku, můžete použít naše čistící pleťové pudry, které plní hned dvě funkce. Obsahují drobné kuličky z jojoby, které při nanášení krouživými pohyby fungují jako jemný peeling. A kosmetický jíl, který má perfektní účinky na pleť. 

Pudry můžete kombinovat s naším nočním exfoliačním sérem TWINKLE STAR. Obsahuje ovocné AHA kyseliny, které jemně odstraňují vrstvu odumřelých kožních buněk. Pleť je po používání hladká, jemná a prozářená.

Zajdetě si alespoň jednou měsíčně na kosmetiku do specializovaného studia. Domácí péče na všechno nestačí. Studia jsou vybavena moderními přístroji, které si umí poradit s pigmentovými skvrnami, vráskami, aktivací kolagenu, důkladným čištěním a dalšími potřebami. Šikovné kosmetičky umí provádět hloubkovou masáž, po které vypadá pleť mladší a vypnutější. 

guashalenny

Naučte se masírovat pleť pomocí gua sha, nebo baněk. Existuje spousta tutoriálů volně dostupných na Youtube, kde se můžete naučit základy masáže. Masáž gua sha pomáhá od otoků a napuchlého obličeje, prokrvuje pokožku, uvolňuje napětí, zmírňuje drobné vrásky, podporuje tvorbu kolagenu a tím i lifting obličeje. Základem je každodenní pravidelnost, ta je základem úspěchu. Nezapomeňte vždy použít pleťový olej, abyste jemně klouzali po obličeji. Tahy směřují směrem vzhůru proti gravitaci a kopírují kontury obličeje. 

Simonafaceyoga

Praktikujte obličejovou jógu. Cvičení dokáže formovat jak postavu, tak i obličej. Správné zapojení obličejových svalů dokáže navrátit ztracené kontury, nadzvednout povolená místa a vyřešit asymetrie. Doporučujeme sledovat YT kanál např. Simony Rýdlové, která se józe věnuje již několik let a je důkazem, jak se dá s takovou pravidelnou péčí doslova omládnout. Naučí vás základní sestavy i pomůže s konkrétními problémy při individuálních lekcích. I deset minut každý den umí divy. Jógou můžete předejít estetickýcm zákrokům a navíc dlouhodobě. Jde o jednu z nejméně náročných metod. Vyžaduje především váš čas, nic víc.

vegan-omega-3-supplements


Vitamíny 

Když pociťujete, že vaší pleti něco chybí, je bez života, trápí ji kožní problémy, často může být na vině nedostatek důležitých vitamínů, které mají na pleť pozitivní účinek. Ne vždy si je tělo dokáže obstarat z potravy samo, ne v takovém množství, které potřebuje pro svou rovnováhu. Naštěstí není v dnešní době problém jejich nedostatek suplementovat potravinovými doplňky. Vybírejte hlavně ty, které mají čisté složení bez zbytečných přísad. A vždy čtěte správné dávkování a informace o co nejlepší vstřebatelnosti. Některé vitamíny jsou rozpustné jen v tucích, některé naopak ve vodě, to má velký vliv, kolik z nich si dokáže tělo načerpat. Které ty nejhlavnější to jsou?

Vitamín A

Reguluje dělení buněk a zpomaluje projevy stárnutí kůže a zvyšuje její odolnost syntézou bílkovin. Zvyšuje průtok krve a tím napomáhá k lepší hydrataci pokožky. Urychluje hojení kůže spálené sluníčkem. Pomáhá při prevenci černých teček.

Vitamín B2

Podporuje správné fungování nervové soustavy, společně s železem napomáhá vzniku červených krvinek a ovlivňuje zdraví kůže i zraku. Při nedostatku vitamínu B2 praskají koutky úst a na spodním rtu vznikají svislé čárky a tenké vrásky. Vytváří látky podporující antioxidanty. Uklidňuje tak svědivou pokožku, hydratuje pleť, pomáhá buněčnému dýchání a omezuje stárnutí kůže antioxidačními procesy.

Vitamín B3

Nedostatek vitamínu B3 se na kůži projevuje otoky, rudými skvrnami, drsnou a loupavou kůží. Přispívá k ochraně před některými druhy kožní rakoviny. Redukuje produkci kožního mazu a předchází tak tvorbě akné, hydratuje pleť a zlepšuje ochranné vlastnosti kůže.

Vitamín B6

Umožňuje růst buněk, podílí se na metabolických reakcích v mozku a pomáhá tvořit neurotransmitery, které přenáší informace v nervové soustavě. Nedostatek vitamínu se projevuje podélnými rýhami na nehtech. Pomáhá léčit ekzém, protože urychluje metabolické a chemické reakce v buňkách, hydratuje pleť, reguluje hormony a tím bojuje proti akné i kožním skvrnám.

Vitamín B7

Je také známý jako vitamín H,patří mezi vitageny, které jsou zdrojem energie a štěpí cukry, tuky i bílkoviny. Obnovuje hydrataci kůže zvýšením produkce mastných kyselin. Uklidňuje svědivou pokožku. Pomáhá tělu lépe se vypořádat s ekzémem.

Vitamín C

Antioxidant, který posiluje imunitní systém, se nachází v nejvyšších vrstvách pokožky (epidermis) i v hlubší vrstvě kůže (dermis). Zlepšuje prokrvení a urychluje přísun živin. Redukuje poškození buněk a napomáhá hojení ran díky ochraně těla před volnými radikály. V kombinaci se zinkem a mědí udržuje elasticitu pleti. Snižuje produkci melaninu a zesvětluje pleť

Vitamín D

Podporuje imunitní systém, zlepšuje funkci svalů i mozku a pomáhá správnému fungování slinivky. Jedním z nejlepších zdrojů vitamínu D je sluneční záření, na podzim a v zimě doporučujeme suplementovat. Obnovuje kožní buňky a zmírňuje ekzémy, omlazuje zralou pleť a kontroluje přirozené ochranné mechanismy kůže.

Vitamín E

Zlepšuje imunitní systém, podporuje správné fungování nervového systému a zlepšuje zrak. Především v kombinaci s vitamínem C pohlcuje škodlivé UV záření a chrání tak kůži. Podporuje cirkulaci krve a tím napomáhá k léčení kožních zánětů. Díky svým antioxidačním účinkům zjemňuje drsnou pleť, zmenšuje vrásky a zesvětluje tmavé tečky.

Vitamín F

Tělo si jej nedokáže vyrábět samo, musí se dodávat potravou. Podporuje funkci buněčných membrán, chrání játra a zabraňuje kornatění cév. Podílí se na tvorbě a funkci buněčných membrán a tím udržuje pleť pružnou a mladistvou. Bojuje proti akné a podporuje obnovu kůže a tím podporuje hojení kožních nedokonalostí a jizev.

Vitamín K

Podporuje srážlivost krve a tím pomáhá při hojení ran. Je důležitý pro růst kostí a buněk. Redukuje tmavé kruhy pod očima, černé tečky i křečové žíly díky podpoře srážlivosti krve. Ovlivňuje tvorbu pojivových tkání a tak zvyšuje pružnost pleti a zjemňuje vrásky.