Získejte vzorky zdarma ke každé objednávce. Doprava zdarma u objednávek nad 6 999 Kč.

Mýty o přírodní kosmetice

DSC_8381

YAGE vznikla od počátku jako alternativa k běžné konvenční kosmetice, která je plná chemických přísad, které nejsou pro naši pleť vhodné, ani zdravé. Přesto, že naše péče vychází z darů přírody, využíváme poslední vědecké výzkumy k tomu, abychom vám dokázali přinést moderní verzi přírodní péče, která obsahuje vysoký podíl aktivních látek v takové podobě, která dokáže proniknout do struktury pleti a zlepšovat její vlastnosti. Rádi bychom proto vyvrátili pár mýtů, které o přírodní péči stále kolují. 

DSC_2758

Přírodní kosmetika se rychleji kazí

I přesto, že přírodní péče nevydrží celou věčnost, neznamená to, že by se vám zkazila dříve, než je nutné. YAGE na to jde dvěma přístupy. Vyvinuli jsme produkty, které neobsahují vodu, jsou na bázi oleje, a proto je u nich trvanlivost přirozeně delší. Tam, kde je potřeba produkty nějakým způsobem konzervovat, používáme šetrné přírodní analogické konzervanty COSMO, které zajistí trvanlivost v řádu měsíců, až let. Zvolili jsme tmavé skleněné obaly, které přirozeně prodlužují trvanlivost a účinnost produktů. Oleje, séra, tonika a další péče obsahuje pumpičku, která zamezuje kontaminaci při aplikaci. Velikosti jednotlivých produktů jsou navržené tak, aby vám vydržely čerstvé po celou dobu používání. Dostanete tak prvotřídní kvalitu domů, jako z naší laboratoře. 

DSC_9001

Oleje vysušují a ucpávají póry

Ohledně olejů koluje spousta nepravd. Olejů existuje nespočetně druhů a jsou vhodné pro různé druhy a potřeby pleti. V případě mastné pokožky není nutné vzdávat se olejů. Je důležité si uvědomit, že pokud se nám pokožka více mastí, jde o nerovnováhu, kterou se naše tělo snaží někde dohnat. Tzn. pokud má pokožka nedostatek hydratace, začne produkovat více mazu. Kůže potřebuje ke správnému fungování jak lipidy (tuky), tak vodu a obojí by mělo být v rovnováze. Problém nastává, pokud používáme oleje bez hydratace. Pod olej patří hydratační sérum, esence, nebo krém. Až poté přijde na řadu. Olej uzamyká v pleti vláhu. Je to jako byste do sklenice s vodou nalili olej, drží se na povrchu. Stejné je to s pletí. Na problematickou pleť doporučujeme rozjasňující olejové sérum s léčivým konopím, lokální péči na pupínky s bakuchiolem, nebo opojný balzám krásy s marockým heřmánkem. Na ucpané póry doporučujeme pravidelné čištění, peeling AHA kyselinami a pleťové masky.

3ed6167504168c7d3631ab3216fe3400

Přírodní kosmetika způsobuje alergie

Alergické reakce na kosmetiku jsou komplexním projevem nějakého nedostatku. Nelze rozdělovat obecně, že přírodní kosmetika způsobuje alergie více, než ta konvenční. Jde o individuální reakce. Museli bychom oddělit jednotlivé složky kosmetiky a sledovat reakci na každou z nich. Jsme ale zastánci toho, že pro pokožku jsou mnohem více rizikové ropné deriváty, silikony, agresivní SLS pěnidla, SLES, DEA, TEA a PEGS, konzervanty, těžké kovy a další látky, které se ukládají v těle, nejsou přírodního původu a na pleti je nechceme. Pokud jste citliví a zkoušíte nový produkt, vždy doporučujeme testovat jen lokálně a s aplikací na celý obličej počkat, zda nenastane nějaká nežádoucí reakce.

DSC_2180

Přírodní kosmetika nefunguje

Tento mýtus už dávno neplatí. Díky vědě a posledním výzkumům jsme schopni nejen získávat přírodní účinné látky v té nejčistší kvalitě, ale také je umíme uzamknout do takové formy, ve které si zachovají všechny své vlastnosti. A tak tu máme přírodní retinol získaný z bakuchiolu, stabilizovanou formu vitamínu C, fermentovanou multimolekulární kyselinu hyaluronovou, AHA kyseliny, které fungují jako šetrný peeling, výtažek z lékořice s vitamínem C, který dokáže zesvětlovat pigmentové skvrny a další látky. Zázraky na počkání nečekejte, ale při pravidelném používání se dostaví kýžený efekt, který bude mít dlouhotrvající účinek a to je to, co od péče očekáváme.


5

Chemický peeling je příliš drsný

Opak je pravdou, ovocné AHA kyseliny představují nejšetrnější způsob, jak zbavovat pokožku odumřelých kožních buněk. Nedochází k podráždění jako u mechanického peelingu, který funguje na principu malých částic, které obrušují pleť. Pokud tyto částice nemají dokonale kulatý tvar, jako např. naše jojobové kuličky, mohou narušit strukturu pleti a zadělat na další problémy. AHA kyseliny, mezi které patří kyselina glykolová, mléčná a mandlová, dokáží rozpustit pojivo, které drží odumřelé buňky na pleti. Začnou tedy rychleji opadávat a pleť se bude obnovovat svižnějším tempem. Rychlejší regenerace pleti odhalí novější, čerstvé buňky, takže pleť bude vypadat hladší, pevnější a zdravější. Tento proces zesvětluje pigmentové skvrny, vyhladí jemné vrásky a promění hrubou pokožku v hebkou. AHA kyseliny přitahují vodu, a proto zpomalují její úbytek v pleti. Nezapomeňte však při jejich používání chránit pleť SPF faktorem. Zvyšují citlivost na sluneční záření, a proto je důležité nezapomenout na opalovací krém.

DSC_7410

Kyselina hyaluronová pro hydrataci stačí

Kyselina hyaluronová je kosmetický zázrak. Jde o látku obsaženou přirozeně v našem těle. Její důležitou vlastností je schopnost vázat na sebe vodu a to až 6 litrů na gram této látky. Společně s kolagenem tvoří pojivovou tkáň pro naše buňky, klouby. Vyplňuje tak vrásky, pleť je pružnější, hladší a mladistvější. Díky své schopnosti zvětšit několikanásobně svůj objem se hojně využívá v estetické medicíně jako výplňový materiál proti vráskám. Její výhodou oproti botoxu je, že neparalizuje svalovou tkáň, zato se rychleji vstřebává. V kosmetice je obsažena v krémech a sérech. Nepoužívejte ji ale samotnou. Vždy by po její aplikaci měl následovat hydratační krém, balzám, nebo olej. Díky tomu, že na sebe váže vodu, vytahuje i tu obsaženou v pleti, je potřeba ji kombinovat s emolienty, tedy látkami, které dodávají pleti hydrataci.