Získejte vzorky zdarma ke každé objednávce. Doprava zdarma u objednávek nad 6 999 Kč.

Jak pečovat o problematickou pokožku

skin care

Jak pečovat o problematickou pokožku

Ne každý z nás se může pyšnit dokonalou pokožkou bez jediného pupínku. Takový dar nebyl dán každému. A přesto, že je mnohem důležitější to, co si neseme uvnitř, nás takové trápení poznamená i na duši. Každodenní pohled do zrcadla není vůbec jednoduchý a často si tak ve snaze nějak pomoct, ještě více škodíme. Jaká jsou základní pravidla v péči o aknózní pleť? 

Diagnostika

Za prvé je velmi důležité rozpoznat, zda se jedná o akné (nejčastěji hormonálně zapříčiněné), nebo jiný kožní problém, např. atopický ekzém, periorální dermatitidu, atd. Vyhledejte proto zkušeného kožního lékaře, který dokáže rozpoznat, o jaký kožní problém se jedná. Třeba vaše akné není vůbec akné a můžete se konečně dopátrat možné příčiny a začít správnou léčbu. Často jsou na vině různé potravinové alergie. Pokud máte podezření na určitý druh potravin, zkuste je na nějaký čas vyřadit a pozorovat, co to s vámi udělá. 

Hygiena je základ

Péče o aknózní pleť potřebuje vyšší nároky na čistotu. Čistá pokožka = zdravá pokožka. Kromě vhodných produktů na aknózní pleť, dbejte na každodenní výměnu osušek na obličej. Doporučujeme na očištění používat malé bavlněné ručníky, kdy ráno použijete jednu stranu a večer druhou. Vždy si před aplikací jakýchkoliv produktů na obličej, důkladně umyjte ruce. Pokud používáte bavlněné tamponky, které jsou ekologičtější variantou, perte je na vyšší teplotu, nebo je vyvařte, abyste je dokonale zbavili bakterií. Měňte si často povlečení, minimálně to na polštář. Přes noc se vaše pokožka zbavuje odumřelých kožních buněk, které se hromadí v tkanině. Proto je ideální měnit povlečení obden. Vybírejte si kosmetická balení, která mají chytrý dávkovač, abyste nekontaminovali produkty nabíráním prsty. Před sportem se vždy důkladně odličte a vyčistěte pleť. Po sportu je opět potřeba pokožku vyčistit a zbavit agresivního potu. Nesahejte si na obličej, je to zlozvyk, kterým si akorát zaděláváte na další problémy. Pokud máte takové nutkání, zkuste ruce zaměstnat něčím jiným. 

c919241bfbeab2ad2830b5550d6c4ee5

Životní styl

Stav pokožky je zrcadlem toho, co se děje uvnitř nás. Proto se kromě správné kosmetické péče zaměřte i na svůj životní styl. I když jsou hormonální změny a cykly přirozenou součástí našich životů, nesprávný životní styl jen podpoří vznik kožních problémů, protože tělo bojuje se všemi negativními vlivy, které se na něj hrnou a v těle vznikají vnitřní záněty. Ty se pak projevují na povrchu i ve formě pupínků a zanícených míst. 

Na co se zaměřit?

Správný pitný režim, který z největší části tvoří obyčejná voda a neslazené čaje. Naše tělo tvoří ze 70 % voda, slazené limonády mu tedy rozhodně neprospívají. 

Vyřaďte z jídelníčku všechny zánětlivé potraviny, nejčastěji jde o sladkosti, uzeniny, mléčné produkty a jakékoliv průmyslově zpracované potraviny, které jsou napěchované stabilizátory, konzervanty a dalšími látkami, které nám neprospívají. Jezte čerstvé potraviny, dostatek zeleniny, listových salátů, ovoce, kvalitních bílkovin a tuků. Díky tomu tak do těla dostanete živiny, vitamíny a důležité minerály. 

Pravidelný a dostatečný spánek, pomáhá regenerovat nejen našemu tělu, ale i naší pokožce. Proto si ho dopřejte, jak jen můžete. 

Nestresujte se. Stres negativně ovlivňuje i stav kůže. Snažte se stresovým faktorům vyhýbat, najděte si čas na sebe, věnujte se činnostem, které vám přinášejí radost. 

DSC_3266

Vhodná kosmetická péče

  • Čištění a odlíčení

Základem čisté a zdravé pokožky je pravidelné čištění a odlíčení, pokud používáte makeup. 

Makeup, opalovací krém a voděodolné produkty odstraňujeme přípravkem na olejové bázi. Jedině ten dokáže roztopit makeup a jednoduše ho odstranit. Hloubkově čistící olej si poradí i s tím nejvzdorovitějším voděodolným make-upem, aniž by obličej „sedřel z kůže“. Zanechává pokožku očištěnou, jemnou a hydratovanou. 

Následuje druhý krok, a tím je samotné čištění pleti. Vyvinuli jsme unikátní čistící gel z přírodních složek, který dokáže šetrně odstranit nečistoty. Obsahuje rakytník řešetlákový, který je jeden z nejbohatších přírodních zdrojů minerálů, antioxidantů a vitamínu A,B, K, E. Má mimo jiné i mírné analgetické účinky, zabraňuje poškození kůže a šíření bakterií. Kadidlo zamezuje tvorbě vrásek, zmenšuje póry a redukuje tmavé tečky. Pomáhá hojit akné a předcházet jeho dalšímu výskytu, spolu s levandulí zpomaluje stárnutí. Výsledkem je projasněná a krásná pleť. Je jemně pěnivý díky přírodnímu mýdlokoru, neobsahuje SLS a pokožku zanechává vláčnou, hydratovanou a v rovnováze. Pokožku oplachujte vždy vlažnou vodou. Vyhněte se kontaktu s teplou či horkou, podporuje totiž tvorbu kožních zánětů, akné a vyrážek. 

DSC_4355-2

 

  • Peeling

Jednou či dvakrát týdně doporučujeme aplikovat peeling, který šetrně odstraní odumřelé kožní buňky a zanechá pokožku čistou a jemnou. Pod vrstvou kožních buněk, které už na pleti nemají co dělat, může vznikat prostředí vhodné pro vznik zánětů, pupínků a také nadměrné tvorby kožního mazu. Proto je pravidelná exofilace důležitým krokem k cestě za zdravou pokožkou. Náš jemný peeling obsahuje směs papáji a drobných kuliček z jojobového vosku a turmalínu. Představuje ultra jemný způsob peelingu pro křehkou a citlivou pleť. Jemná masáž podporuje prokrvení, čímž se zlepšuje distribuce výživných látek a celková tonizace pokožky. Suchýma rukama aplikujte na čistou, vlhkou pokožku. Potom si navlhčete konečky prstů teplou vodou a znovu masírujte pleť, až se z gelu stane hedvábně jemné mléko. Oplachujte vlažnou vodou, dokud vše důkladně neodstraníte.

DSC_8750

 

  • Hydratace

Péče o problematickou aknózní pokožku, to je neustálý balanc mezi hydratací a omezením nadměrného maštění, díky čemuž dochází k tvorbě pupínků. Častým omylem je dojem, že mastící pokožka nepotřebuje hydrataci. Pokud ale aknózní pleť neustále odmašťujete a nehydratujete, dostanete se do fáze, kdy se pleť začne přesušovat, šupinatět, praskat a červenat. Podpoříte tím jen další vznik zánětlivých ložisek. Pleť potřebuje obojí, aby se  mohla dostat do rovnováhy a zahájit hojivý proces. Zdravá pokožka je nejen čistá, ale i v rovnováze. Proto jsme vyvinuli unikátní složení hydratační esenci, která navrací pleti rychlou hydrataci, zlepšuje celkově zdraví pleti, vytváří ochrannou bariéru, zmenšuje vrásky, upravuje tvorbu kožního mazu, zlepšuje povrchovou strukturu pokožky, vypíná, posiluje elasticitu kožní bariéry a má protizánětlivé účinky. Obsahuje vysoce účinnou formu kyseliny hyaluronové, která se dokáže dostat i do nejhlubších vrstev pokožky, stabilní vitamín C, který pomáhá úspěšně bojovat s volnými radikály a poškozením způsobeným UV zářením, okurku, gerániovou a levandulovou květinovou vodu.


Snímek obrazovky 2020-09-04 v 18.47.17

 

  • Hojivá maska

Jednou za týden si dopřejte masku Neem and Geranium vhodnou pro problematickou pleť. Kombinuje vlastnosti masky a jemného peelingu. Obsahuje moringu, francouzský zelený jíl, rýži, oves, neem, levanduli a hřebíček. Francouzský zelený jíl je kosmetický zázrak. Je bohatý na minerály a stopové prvky. Využívá se nejen ke kosmetickým účelům, ale také k léčbě zánětů, vředů, ran a k terapeutickým účelům. Zelený jíl detoxikuje, dokáže na sebe vázat toxiny a je výborný pro aknózní pleť. Zmatňuje lesknoucí pokožku, redukuje tvorbu nadměrného kožního mazu, urychluje obnovu buněk. Je vhodný na kožní ekzémy, vyrážky a suchou pleť. Neem má silné protibakteriální a protivirové účinky, čímž se řadí mezi nejsilnější přírodní antibiotika vůbec, a to bez vedlejších účinků. Neem je silný antioxidant, který čistí krev, pokožku, organismus a pomáhá tělu se zbavovat toxinů, díky tomu snižuje výskyt kožních nemocí jako je ekzém a akné. Masku lze ji použít buď jako citlivý peeling, pokud ji nanášíte krouživými pohyby, nebo jako konejšivou hojivou masku. Pleť je po používání jemná, hebká, sjednocená a má přirozený jas. 

124-7_7-sos-web-live-1000x

 

  • Lokální péče na pupínky

Přímo na pupínky, které se již vyklubaly na povrch pokožky, aplikujte lokální péči. Pojmenovali jsme náš produkt SOS Miracle, protože přesně vyjadřuje to, jak pomáhá. Koncentrovaná směs olejů z jalovce, břízy, hřebíčku, copaiby, karapy, kurkumy, heřmánku modrého, tea tree, levandule a šalvěje spolu s okurkou a papájovým olejem je určena k cílené péči o problematickou pleť. Hvězdou je zde bakuchiol, první přírodní náhrada retinolu. Klinické studie prokázaly účinnost bakuchiolu ve stejné intenzitě, jako má retinol právě na aknózní pokožku! Bakuchiol se může na rozdíl od retinolu použít i během dne, protože nehrozí fotosenzitivní reakce. Tyto ingredience byly po staletí velebeny jako léky na kožní nedokonalosti, protože dokáží pleti zároveň zachovat i její přirozenou rovnováhu. Přírodní receptura olejíčku je maximálně výživná a nezanechává pleť suchou ani popraskanou. Používejte ho během dne i na noc na vyčištěnou a odlíčenou pokožku, aplikujte přímo na poškozená místa. 

121-3_hommes-2-1000x

 

  • Olej na problematickou pleť

Kromě čištění, exofilace a hydratace, nezapomínejte ani na výživu a ochranu pleti v podobě pleťového oleje. Na pleť nášíme nejdříve produkty na vodní bázi, které pleť hydratují a poté aplikujeme pleťové oleje, které v pokožce hydrataci uzamknou a obsahují řadu aktivních účinných látek pro obnovu a ochranu pokožky. Hommes olej je pečlivě sestaven z 10 účinných rostlinných olejů spolu s dalšími 13 blahodárnými rostlinnými extrakty za účelem ozdravení a zároveň vyživení problematické pokožky. Využívá bohaté antioxidační síly brusinek a kadidla, které mají protizánětlivé, antibakteriální a antimikrobiální vlastnosti. Omlazuje a vyživuje díky arganu, cacay, a acai, a rozzáří pleť díky camelii. Každá kapka tohoto jedinečného pleťového oleje proniká hluboko do pokožky a dodává ji vyživující vitamíny, minerály, fosfolipidy a esenciální omega mastné kyseliny. Pokožka je po probuzení zklidněná, sjednocená a pupínky jsou na ústupu. Při pravidelném používání docílíte zdravější pokožky.