Získejte vzorky zdarma ke každé objednávce. Doprava zdarma u objednávek nad 6 999 Kč.

Jak pečovat o pleť pod rouškou v chladném počasí

f1aa250c26165a42c158495978d875f1

Nejednomu z nás se teď vlivem nošení roušek zhoršila pleť. Není se čemu divit, zadýchaný vzduch pod vrstvou textilie a vlhkost je ideální prostředí pro množení bakterií. K tomu musíme ještě připočítat střídání teplot, jelikož se nám venku ochladilo, a tak je pleť ještě vystavovaná teplotním změnám. Je pečovat o pokožku, která je takto namáhaná?

145d2742036020ed3fa9d7431acb25df

Rouška

Je nutná do uzavřených prostor a tam, kde je vyšší koncentrace lidí. A i přesto, že jí na obličeji máme třeba minimálně, bychom měli dbát na materiál, z kterého je vyrobená a jak často ji měníme. Jednorázové lékařské roušky by se měly ideálně měnit již po dvou hodinách nošení. Snadněji se přes ně dýchá, ale díky tomu také rychleji zvlhnou a stávají se tak méně funkční pomůckou, proto dodržujte délku jejich nošení a vyměňte ji za novou. 

Ideálním materiálem pro roušku je čistá bavlna, nejlépe nebarvená v BIO kvalitě. Je to ekologická varianta, protože roušku po použití můžete vyvařit a používat opakovaně. Pořiďte si takových roušek několik do zásoby a pokud víte, že v uzavřených prostorech setrváte déle, střídejte je. Vaše pokožka vám za to poděkuje. 

Na trhu se poslední dobou objevují i roušky z hedvábí. Hedvábí se osvědčilo i jako povlečení na polštář, které zmírňuje tvorbu vrásek a je šetrnější k vlasům. Hedvábí má ale jednu nevýhodu, nedá se vyvařit při 100 stupních. Doporučuje se teplota max. 40 stupňů.

Manipulace s rouškou je také velmi důležitá, hlavně kvůli možnému přenosu bakterií a virů na obličej, kterému se chcete vyhnout. Vždy ji sundavejte pouze za ouška, vložte ji do vhodného nepropustného obalu a ihned potom si dezinfikujte ruce antibakteriálním gelem. Díky tomu omezíte možnost množení bakterií, které vám na roušce ulpí. Hygiena je základ zdravé pleti a tady to platí dvojnásob. 

DSC_2180

Pravidelné čištění pleti

Pokud je to alespoň trochu možné, nenoste pod rouškou makeup. Krycí vrstva sice zakryje nedokonalosti pleti, vytváří ale nepropustnou vrstvu, pod kterou je prostředí vhodné pro množení bakterií a vznik kožních zánětů. Nechte pleť raději dýchat a dejte na pravidelné čištění a hydrataci. Uvidíte, že se stav pokožky časem zlepší a nebude makeup potřeba. Urychlíte tím hojení již vzniklých problémů. 

Pokaždé, když vstanete, přijdete z města, z veřejných dopravních prostředků a večer před spaním, věnujte čas pravidelnému čištění pleti. O čištění pleti, jsme již psali v předchozím článku, ale opakování je matka moudrosti. Při nošení roušek je čištění pleti ještě důležitějším krokem. Pokožku vždy osušte čistým ručníkem, určeným pouze na obličej. Stačí ho pouze jemně přikládat, žádné drhnutí, které by pleť mohlo podráždit.

Na odlíčení voděodolných přípravků i makeupu doporučujeme náš hloubkový čistící olej SNOW WHITE s bambuckým máslem, kokosovým, rýžovým, slunečnicovým a ricinovým olejem. Obsahuje zklidňující okurku, jojobový olej, lípu a vitamín E. Zanechává pokožku očištěnou, jemnou a hydratovanou. 

DSC_7618 (1)

Pro samotné čištění pleti jsme vyvinuli unikátní čistící gel VELVET TOUCH z přírodních složek, který dokáže šetrně odstranit nečistoty. Obsahuje rakytník řešetlákový, který je jeden z nejbohatších přírodních zdrojů minerálů, antioxidantů a vitamínu A,B, K, E. Má mimo jiné i mírné analgetické účinky, zabraňuje poškození kůže a šíření bakterií. Kadidlo zamezuje tvorbě vrásek, zmenšuje póry a redukuje tmavé tečky. Pomáhá hojit akné a předcházet jeho dalšímu výskytu. Výsledkem je projasněná a krásná pleť. Je jemně pěnivý díky přírodnímu mýdlokoru, neobsahuje SLS a pokožku zanechává vláčnou, hydratovanou a v rovnováze. Pokožku oplachujte vždy vlažnou vodou. Vyhněte se kontaktu s teplou či horkou, podporuje totiž tvorbu kožních zánětů, akné a vyrážek. 

 Hygiena na prvním místě

Všechny naše lahvičky obsahují jednoduchý hygienický dávkovač, který zamezuje průniku bakterií do samotného obsahu. Snažte se během nanášení jakýkoliv přípravků a péče myslet na hygienu rukou a vždy si je předtím důkladně umyjte. Stejnou péči byste měli věnovat pravidelnému čištění štětců, obalům vaší kosmetiky, masážním pomůckám i osuškám či kosmetickým tampónkům. Je to rutina, která vám sice zabere čas navíc, ale odměnou bude čistší a bezproblémovější pleť. Nezapomeňte také na pravidelnou výměnu povlečení, zejména u polštáře, na kterém spíte. Vyhraďte si pro sebe několik povlaků, které pravidelně střídejte a perte. Vyzkoušejte třeba variantu z pravého hedvábí, která je k pleti šetrnější. Obecně se vyhněte kontaktu rukou s vaším obličejem.

Ochrana pokožky

Jak tedy pečovat o pleť, když nosím roušku? Mezi rouškou a pletí je potřeba vytvořit ochranný film, který pleť bude chránit a pečovat o ní. K tomu jsou vhodné hutnější balzámy a krémy, které jsou super právě v chladnějším počasí. 

K ochraně a péči skvěle slouží naše přírodní balzámy. GOLDEN TUMERIC balzám je provoněný kurkumou a kadidlem. Postará se o hloubkovou hydrataci, dokáže odstranit poškození způsobené volnými radikály a dodává pleti třpytivý jas. Ideální péče na vyhlazování vrásek a jako regenerace po létě. Hloubkově hydratuje, intenzivně obnovuje pleť, podporuje její elasticitu, tonizuje a povzbuzuje regeneraci. Receptura s obsahem baobabu, kurkumy, šípku a murumuru pleť velmi účinně vyživí a navíc má protizánětlivé a antioxidační účinky, které zpomalují procesy stárnutí.  

MYSTIC TANSY BLUE poskytuje speciální péči o citlivou, zarudlou, poškozenou, aknózní nebo podrážděnou pleť. Obsahuje tansy blue, baobab a marulu pro intenzivní vyživení a protizánětlivé vlastnosti, krásně zklidňuje pleť. Hloubkově hydratuje a hojí, eliminuje zarudnutá a podrážděná místa a napomáhá v léčbě ekzému. Je ideální k péči o citlivou pokožku v zimním období. Díky vysokému obsahu přírodního azulénu, který je obsažen v marockém heřmánku, je balzám neuvěřitelně modrý, tím i opticky eliminuje začervenání. 

DSC_2889

Balzámy jsou bez obsahu syntetických vůní, palmového oleje, konzervantů, parabenů, minerálních olejů a silikonů. Stačí použít opravdu malé množství, produkt nabírejte nejlépe kosmetickou špachtlí, ať udržíte jeho 100% kvalitu. Naneste ho na vlhkou hydratovanou pleť (např. po použití hydratační esence, nebo séra), balzám se na pokožce krásně roztopí a vytvoří ochrannou vrstvu. Používají se ráno i večer. V kombinaci s masáží pomocí gua sha napomáhají udržet pokožku vyživenou, hydratovanou a pružnou.


Zklidnění pokožky

Pokud již dojde k podráždění pokožky během nošení roušek, či častým střídáním vyhřátých místností a chladnějších venkovních teplot, zaměřte se na péči, která navrátí vaši pokožku do normálu. 

DSC_4793

Po čištění pleti je naším nepostradatelným pomocníkem balanční toner ROSSE KISS s vyváženým pH a kolagenem.  Výjimečné tonikum, které splňuje hned několik funkcí. Není to jen krok k dočištění pokožky, ale narozdíl od běžných tonik vyrovnává pH pokožky, tím ji vrací do normálu a připravuje ji na následnou péči. Růžová voda, fermentovaný bambus a okurka okamžitě zklidní i tu nejcitlivější pleť. Papája a kyselina mléčná pleť šetrně zbaví odumřelých buněk, dodá ji zdravý jas a připraví pokožku na příjem dalších živin. Kopřiva je zde zastoupena pro své stahující účinky, díky nimž minimalizuje výskyt pórů. Tonikum obsahuje zelený čaj a přesličku, které jsou bohaté na antioxidanty a navíc mají protizánětlivé a antibakteriální účinky. Křemík podporuje tvorbu vlastního kolagenu, který zvyšuje elasticitu a tonizuje pleť. 

Po tonizování pokožky nevynechejte hydrataci. Skvělým prouktem je naše AQUA SPLASH hydratační esence s patentovanou formou kyseliny hyaluronové. Tato vysoce aktivní fermentovaná, hydrolyzovaná kyselina hyaluronová se dokáže dostat dokonce i do nejhlubších vrstev kůže, čímž ji výrazněji omlazuje. Má výrazně lepší výsledky než standardní kyselina hyaluronová, která se používá v běžné kosmetice. Esence pleť po čištění důkladně hydratuje, má liftingový efekt a vyhlazuje jemné linky a vrásky. Upravuje tvorbu kožního mazu, zlepšuje povrchovou strukturu pokožky, posiluje elasticitu kožní bariéry a má protizánětlivé účinky. Nepostradatelný produkt po celý rok.

319f5577498688e105aa90c290a875ec

Aktivní péče pro podrážděnou pleť

V případě, že se již na vaší pokožce začaly objevovat pupínky, či podráždění, zařaďte do pravidelné péče produkty, které pomáhají pokožce k uzdravení a navrácení do normálu. Skvělými ingrediencemi pro problematickou pleť je např. bakuchiol, přírodní alternativa retinolu. Dále tea tree, neem, kurkuma, kadidlo, arganový olej, nebo zelený jíl.

Šetrný peeling

Dopřejte si jednou či dvakrát týdně pravidelný peeling. Pomáhá šetrně odstranit odumřelé kožní buňky, prozáří pleť a zlepšuje stav pokožky. Pod vrstvou kožních buněk, které už na pleti nemají co dělat, může vznikat prostředí vhodné pro vznik zánětů, pupínků a také nadměrné tvorby kožního mazu. Proto je pravidelná exofilace důležitým krokem k cestě za zdravou pokožkou. Náš jemný peeling TURMALÍN A NEROLI obsahuje směs papáji a drobných kuliček z jojobového vosku a turmalínu. Představuje ultra jemný způsob peelingu pro křehkou a citlivou pleť. 

Lokální péče na pupínky

Přímo na pupínky, které se již vyklubaly na povrch pokožky, aplikujte lokální péči SOS MIRACLE. Koncentrovaná směs olejů z jalovce, břízy, hřebíčku, copaiby, karapy, kurkumy, heřmánku modrého, tea tree, levandule a šalvěje spolu s okurkou a papájovým olejem je určena k cílené péči o problematickou pleť. Hvězdou je zde bakuchiol, první přírodní náhrada retinolu. Klinické studie prokázaly účinnost bakuchiolu ve stejné intenzitě, jako má retinol právě na aknózní pokožku! Bakuchiol se může na rozdíl od retinolu použít i během dne, protože nehrozí fotosenzitivní reakce. 

Olej na problematickou pleť

Pokud se již vyskytnou kožní problémy, vyzkoušejte pleťový olej HOMMES. Využívá bohaté antioxidační síly brusinek a kadidla, které mají protizánětlivé, antibakteriální a antimikrobiální vlastnosti. Omlazuje a vyživuje díky arganu, cacay, a acai, a rozzáří pleť díky camelii. Pokožka je po probuzení zklidněná, sjednocená a pupínky jsou na ústupu. Při pravidelném používání docílíte zdravější pokožky.

2d5d1e29d63adce8df825c5b33af6597 kopie

Maska na aknózní pleť

Jednou za týden si dopřejte masku NEEM AND GERANIUM vhodnou pro problematickou pleť. Obsahuje moringu, francouzský zelený jíl, rýži, oves, neem, levanduli a hřebíček. Francouzský zelený jíl je kosmetický zázrak. Je bohatý na minerály a stopové prvky. Využívá se nejen ke kosmetickým účelům, ale také k léčbě zánětů, vředůa ran. Zelený jíl detoxikuje, dokáže na sebe vázat toxiny a je výborný pro aknózní pleť. Zmatňuje lesknoucí pokožku, redukuje tvorbu nadměrného kožního mazu, urychluje obnovu buněk. Je vhodný na kožní ekzémy, vyrážky a suchou pleť.