​Získejte pleťový olej Hommes v hodnotě 1199 Kč zdarma! K nákupu nad 2900 Kč je i doprava zdarma. Akce platí jen do 30.11.2020 či do vyčerpání zásob.

Zázračné rostliny pečující o pleť

Zázračné rostliny pečující o pleť

Tento měsíc jsme konečně uvedli naše pleťová séra, která jsou nabitá aktivními látkami a mají na pleť skutečně prokázané účinky. Sérum je pro nás nenahraditelný produkt v péči o pleť. Používáme ho na vyčištěnou pokožku po aplikaci tonika a hydratační esence. Jde o vysoce koncentrovaný produkt, který navrací pleti hydrataci, pevnost, bojuje proti vráskám, vrací ji do rovnováhu, pomáhá léčit a zklidnit. 

Pro denní péči jsme vyvinuli pleťové sérum Hello Beautiful, které je plné těch nejúčinnějších a nejsilnějších rostlinných výtažků pro boj s vráskami a proti škodlivým účinkům modrého světla. Pro noční péči nabízíme lehké sérum Twinkle star plné přírodních ovocných kyselin a rostlinných výtažků, které odstraňuje odumřelé kožní buňky, hydratuje a navíc i tonizuje, zjemňuje a projasňuje pleť. Obě séra se skvěle doplňují a jsou určená k pravidelné péči o vaši pleť. 

A protože je složení sér opravdu bohaté, chceme vám představit několik složek, které obsahují a jsou pro vás nejspíš úplnou kosmetickou novinkou. Síla přírody a její zázračné účinky jsou pro nás velkou inspirací. Díky posledním vědeckým poznatkům jsme schopni přinášet produkty s čistým složením, ale opravdu aktivním složením. 

bulbine-fruticosa-a

Bulbine

Bulbine (latinsky Bulbine frutescens medicus) je léčivá africká rostlina. Patří do rodiny asfodelů, kam patří také například Aloe barbadensis (Aloe vera). Stejně jako Aloe vera je Bulbine šťavnatá rostlina a ve svých listech obsahuje gelovou šťávu. Používá se tradičně na velké spektrum kožních chorob a vnitřně na nachlazení, artritidu, trávicí potíže, urologické nemoci a dokonce zpomaluje růst rakoviny (hlavně leukémie). 

Bylo prokázáno, že míza Bulbine stimuluje syntézu kolagenu ve fibroblastech pokožky. Kožní buňky fibroblasty jsou základními buňkami vazivové tkáně, které produkují mezibuněčnou hmotu, tedy to co se nachází pod svrchní vrstvou pokožky. Mají na svém povrchu kolagen a jsou vysoce elastické. Hlavní funkcí fibroblastů je udržet strukturální integritu pojivové tkáně. Jsou hlavním zdrojem materiálu pro výplň kožních defektů, jako jsou jizvy, rány a popáleniny. Při poškození kůže, jsou to právě fibroblasty, které putují do postiženého místa a tam produkují důležitý kolagen. Věkem dochází k jejich úbytku a pokožka ztrácí svůj tón a pružnost. Jejich dalším nepřítelem je UVA záření ze slunce. Moderní kosmetika se při prevenci stárnutí soustřeďuje právě na ochranu fibroblastů a jejich podporu. 

Výtažek z bulbine obsahuje antraehinony, flavonoidy, glykoproteiny (aloctin A a B), minerální látky, třísloviny, sacharidy, vitamíny aj. Má protizánětlivé účinky, dokáže likvidovat nezdravé bakterie, ničí houbovité a kvasinkové kožní nemoci a působí jako karcinostatikum. Kromě kosmetiky se využívá i vnitřně na léčbu artritidy. Nálev z listů je skvělý na léčbu kašle a rýmy, trávicí potíže a koliky. Nálev z kořene zmírňuje urologické infekce a záněty.

V kosmetické péči zmírňuje projevy akné, ekzémů, reakci po štípnutí hmyzu, dokonce i popáleniny. Hojí popraskané rty, puchýře, řezné rány, vyrážky a dokonce působí pozitivně i na rakovinu kůže. Je výborná na hojení pokožky po odstranění tetování. Je to doslova zázrak z přírody, který nakopne pokožku k výrobě vlastního kolagenu a tím ji udržuje elastickou a vypnutou. 


lupina mnoholista

Lupinový peptid

Lupina mnoholistá pochází ze středomoří a najdeme ji na loukách a pastvinách. Je to vytrvalá, 50 až 160 cm vysoká bylina, kterou poznáme již z dálky podle květenství. Kvete od června do září na lesních mýtinách, okrajích lesů a cest, v řídkých a prosluněných lesních porostech.  Od starověku byla pěstována jako krmivo i potravina. Boby lupiny jsou kvůli svým výborným nutričním vlastnostem a nízkým nárokům na pěstování perspektivní potravinou. Mají vysoký obsah bílkovin s příznivým složením a zároveň v porovnání se sójou méně tuku (převažují nenasycené mastné kyseliny), obsahují i lecitin. Výhodou je také podstatně vyšší podíl vlákniny než u ostatních luštěnin nebo nízký obsah alergenních látek.

Lupina je bohatá na glutamíny, peptidy a oligosacharidy. Lupinové peptidy vznikají hydrolýzou proteinů z rostliny. Peptidy jsou krátké řetězce aminokyselin, z nichž mají některé schopnost opětovně obnovit produkci kolagenu a zpomalit tak proces stárnutí. Stejně jako je tomu u ostatních částí těla, dochází i v kůži s věkem ke zpomalení metabolismu. To znamená, že se pokožka obnovuje méně efektivně a kolagen (hlavní vlákna v dermis vrstvě pokožky) se vytváří pomaleji, což následně vede ke ztrátě pevnosti a elasticity v pleti. K čemuž ještě nahrávají negativní účinky slunečního záření a působení volných radikálů z okolního znečištění. S rostoucím věkem je potřeba pleť stimulovat, aby se obnovovala. Jedním ze způsobů, jak známky stárnutí zpomalit a obnovit strukturu pleti, jsou aktivní látky, které cílí na tvorbu kolagenu. A tím je právě zmíněný lupinový peptid. V buňkách dokáže spustit metabolické procesy, jako je vyšší tvorba kolagenu či absorpce a využívání tuku. 

Lupinový peptid se používá jako surovina při výrobě kosmetických produktů péče o pleť, ale i vlasy. Peptidy, vznikající hydrolýzou proteinů z lupiny, pronikají vlasovými folikuly a pomáhají chránit, obnovovat poškozené vlasy a poskytovat ochranu vlasové pokožce. Stále více společností v kosmetickém průmyslu se snaží nahradit pšeničné a sójové proteiny obsažené v šamponech, za lupinové, které nevyvolávají alergické reakce. Lupinový peptid

je známý svými vynikajícími vlastnostmi proti vráskám a působí jako aktivátor tvorby vlastního kolagenu. Chová se podobně jako kolagenová výplň, má liftingový efekt a je 100% přírodní. Hraje aktivní roli v prevenci působení slunečního záření na pokožku, které má negaitvní vliv na produkci elastinu a kolagenu, stavebních kamenů naší pokožky. 

Aplikace lupinového peptidu má několik výhod. Hraje aktivní roli při obnově vnější vrstvy pokožky. Eliminuje tvorbu vrásek a zmírňuje již vzniklé. Podporuje tvorbu elastinu, navrací pleti mladistvý vzhled, strukturu, pevnost, redukuje pigmentové skvrny a stimuluje hojení ran. 


motylovec

Hedychium coronarium

Motýlovec věncový (Hedychium coronarium) je rostlina s bílými nebo žlutými květy, které vydávají velmi silnou vůni. Má velké, kopinaté, středně zelené listy a bílé květy v hustých hroznech, které kvetou od pozdního léta do začátku podzimu. Původně pochází z východní Asie, kde roste v horských oblastech Indie a Nepálu. Je národní rostlinou Kuby, kde jí nazývají Mariposa (motýlek).  Květy připomínají motýlí křídla, proto se pro tento druh u nás používá běžný název motýlovec.

Oddenky  rostliny jsou rezervou životně důležitých metabolitů, které jsou hlavně složeny z cukrů, který je pro rostlinu vydatným energetickým zdrojem. Výzkum mitochondriální funkce rostliny přivedla vědce na silný multi ochranný systém, který lze využít i v péči o pleť. Extrakt z oddenku s motýlovce zajišťuje několika úrovňovou ochranu pokožky před znečištěním. Naše pokožka je vlivem působení vnějších faktorů neustále ve stresu. Znečištění ovzduší urychluje stárnutí a vnitřní napětí tyto procesy jen podporuje. Oboje způsobuje na pokožce viditelné známky jako jsou vrásky a ztráta elasticity. Tyto projevy je potřeba kompenzovat buněčnou ochranou. Výtažek z oddenků motýlovce viditelně projasňuje pleť, chrání před slunečním zářením, reguluje účinky modrého světla z monitorů a telefonů a chrání pokožku před znečištěním ovzduší. Vytváří na pokožce ochranný štít a zajišťuje ji buněčnou rovnováhu. 


shutterstock_508319656

Olej z opuncie

Opuncie je rostlina z čeledi kaktusovitých s mnoha pichlavými trny a zákeřnými háčky a nádhernými žlutými a červenými květy. Používá se jako potravina a peče se z ní např. nopálový chleba. Plody se konzumují jako ovoce  a dají se sehnat běžně i u nás. Pro aromatickou nasládlou chuť se využívá i v čajích. 

Olej z opuncie je kosmetický zázrak. Obsahuje nenasycené mastné kyseliny, jako jsou omega-6, omega-9, omega-7 a omega-3, vitamín E, beta-karoten a vitamin K1, fytosteroly a polyfenoly, z minerálů pak draslík, fosfor, hořčík, vápník a antioxidanty (vitamíny A a C).

Z miniaturních semen plodů opuncie se lisuje vzácný olej plný minerálních látek, vitamínů, mastných kyselin a aminokyselin. Díky tomuto unikátnímu přírodnímu koktejlu se skvělými účinky, je opunciový olej jedním z nejvzácnějších a nejdražších na světě. Jeho výroba je celkem složitá i díky náročnému sběru a zpracování trnitých opuncií a drobných semínek, ze kterých se olej lisuje. Na jeden litr vzácného opunciového oleje je zapotřebí zhruba 800 kilogramů plodů.

Pro jedinečné anti-aging  účinky opunciového oleje se o něm hovoří jako o přírodním botoxu nebo elixíru mládí. Opunciový olej má totiž viditelné vypínací účinky, změkčuje drobné vrásky a pleť je po něm krásně hebká, vyživená a vypnutá. Ceněný je i pro své regenerační a zklidňující vlastnosti. Omlazuje a vyhlazuje vrásky, odstraňuje začervenání pokožky, je účinný i na pigmentové skvrny. Je to silný antioxidant, který chrání pleť před volnými radikály. Prostupuje všemi vrstvami pokožky, pleť vyživuje, hydratuje a obnovuje tvorbu kolagenu. Stahuje a čistí póry, zklidňuje podrážděnou pokožku a je vhodný i na akné, jelikož neucpává póry. Redukuje tmavé kruhy pod očima, podporuje tvorbu kolagenu. Vyživuje, hydratuje a rychle se vstřebává.  Ocení ho všechny typy pleti, včetně té citlivé a suché. Je skvělý i na lámavé a třepivé nehty a vlasy.

Všechny tyto čtyři složky obsahuje naše zázračné pleťové sérum Hello Beautiful.