Získejte vzorky zdarma ke každé objednávce. Doprava zdarma u objednávek nad 6 999 Kč.

Drahé kovy v péči o pleť

a5fa97fcb73e9c5b8b99b472ffb0bd8a

 O tom, že již naši předkové věřili v pozitivní vlastnosti drahých kovů na náš organismus, máme dochované spoustu důkazů. Zlato bylo např. součástí léčiv už odedávna. V medicíně se využívá také platina, či stříbro a to v tzv. koloidní formě. Koloidní roztok obsahuje mikroskopické částice těchto kovů, který se využívá nejen v medicíně, ale stále více v kosmetickém průmyslu. Jaké mají pozitivní účinky na pokožku?

 19a44ce3404acd79e21b38103c47df56

Co dokáže zlato

Koloidní zlato má velmi příznivý vliv na psychiku a intelekt, povzbuzuje tvořivost, zmírňuje napětí a zklidňuje. Také však příznivě působí na naše fyziologické procesy – harmonizuje a regeneruje vitální síly v těle, usměrňuje krevní tlak, pomáhá udržovat pevnou stavbu těla i mladistvou elastickou pokožku a také se udává, že harmonizuje činnost žláz s vnitřní sekrecí. Zlato se také využívá v homeopatii, kde se přípravky se zlatem indikují při srdečních potížích, poruchách zraku a depresi. Tím, jak zlato podporuje naši tvořivost, zvyšuje i naše sebevědomí a pomáhá překonat rozčilení. Obnovuje vnitřní klid a zahání strachy.

První zmínka o použití zlata jako léku pochází z Indie a je datována do období 5 tisíc let před naším letopočtem. Právě v této době vznikla tradiční indická medicína ajurvéda, která používá byliny, koření, cvičení a zahrnuje i speciální systém výživy. 

19cf363e7220f051d471a78c95c083fa

Koloidní zlato

Nanočástice zlata totiž umožňují snadnější ničení buněk zasažených nádorem, a tak pomáhají v léčbě nemoci. Zlaté nanočástice se také pro zvýšení účinků dají kombinovat například s rentgenovými paprsky používanými v radioterapii.

Zlato v kosmetickém průmyslu

Za revolucí se zlatem v kosmetice stály fotky modelek z přehlídek Victoria's Secret, které měly na obličeji zlaté masky, díky nimž se mohly pyšnit krásnou zářivou pletí. Zlato je totiž přírodní antioxidant a má protizánětlivé vlastnosti. 

Zklidňuje otoky a zarudnutí pokožky způsobené podrážděním, chrání před volnými radikály, které způsobují vrásky a zmírňuje poškození pokožky zapříčiněné slunečním zářením. Koloidní zlato dokáže obnovit narušená spojení v kožních buňkách a podpořit tak jejich regeneraci. Zároveň zlepšuje cirkulaci kyslíku, a tím i distribuci živin přímo do buněk. Ty pak mají více materiálu na svou opravu, nebo tvorbu buněk nových. Správná regenerace je základem pro zdravou a svěží pokožku, která může zářit přirozeným jasem.

DSC_0187

Mikročástice zlata jsme přimíchali do našeho BB krému Geisha’S Secret, který nejenže kryje nedokonalosti, sjednocuje pleť, ale zároveň chrání před sluncem, modrým světlem a elektrosmogem. Zlato podporuje cirkulaci kyslíku v pokožce a tak se všechny látky lépe distribujují do kožních buněk.

Stříbro

Koloidní stříbro je v současné době hojně diskutovaným přípravkem přírodní kosmetiky. Díky svým jedinečným vlastnostem ovšem nachází uplatnění také v elektronice, nebo ve fotografickém průmyslu. V současnosti vzbuzuje opět zájem jeho vlastnost, pro kterou bylo používáno již ve starém Řecku nebo Římě - a to je ochrana proti nežádoucím mikroorganismům.

Před nástupem antibiotik po 2. světové válce se stříbro běžně užívalo jako lék proti infekčním chorobám. V 2. pol. 20. století se stříbro však používalo již výhradně k dezinfekci pitné vody a k lokálnímu ošetření ran.

V současnosti se stříbro dočkalo návratu, je součástí materiálů pro krytí ran, hygienických potřeb, deodorantů, textilií, roušek, ale třeba i nátěrových hmot. Najdeme ho například i jako součást sprejů do bot, protože zabraňuje tvorbě bakterií vyvolávajících nepříjemný zápach. Ze stejného důvodu se nachází také v tkáních ponožek či punčoch. V kosmetice si našlo své místo stříbro v podobě koloidní disperze. Je vhodným pomocníkem pro ošetření mastné problematické pokožky, či špatně se hojících mokvajících ran a pooperačních jizev.

5f2e2290e69cade0da3b81b16d123294

Vlastnosti koloidního stříbra

Koloidní stříbro má antibakteriální, antifungální (proti kvasinkám a plísním) a podle některých studií i protivirové účinky. Antibakteriální účinek nanočástic stříbra je dán jejich tvarem a velikostí, čím menší jsou tyto nanočástice, tím výraznější je jejich účinek. Nanočástice stříbra se dostávají do buněk a buněčných membrán virů a bakterií, přerušují tak jejich respirační řetězec a zabíjejí je. Rovněž přispívá k regeneraci postižené tkáně. Dá se použít také k ošetřování popálenin.

DSC_4793

Koloidní stříbro je součástí našeho inovovaného tonika Rose Kiss, které obsahuje fermentovaný bambus, probiotika, papájové enzymy, přesličku a okurku. Vyrovnává pH pleti po čištění, udržuje ji zdravou a zářivou. Pomáhá čistit a regenerovat pleť, zmenšovat rozšířené póry, pupínky a snižuje vylučování mazu. Přispívá také k uklidnění podrážděné a začervenalé pokožky. Při pravidelném používání koloidního stříbra jako pleťového tonika dochází k vyhlazení pokožky. Současně pleť získává matný vzhled.

Platina

Její název vznikl ze španělského slova plata – stříbro. Platina je zdrobnělina z tohoto slova, tedy česky stříbříčko. V přírodě se vyskytuje jenom ve formě ryzího kovu, i když téměř vždy jsou v menší míře přítomny i další platinové kovy jako rhodium, palladium nebo iridium.

Využití v medicíně

Uplatňuje se zejména při léčbě rakoviny, brání bujení rakovinných buněk tím, že poškozuje jejich DNA a vytvořením vazby s nimi brání jejich množení. 

Platina v homepatii

Platina je pod názvem Platinum metallicum používána jako jedna z látek používaných k výrobě tzv. matečných tinktur v homeopatii (homeopatickým dynamickým ředěním se z těchto tinktur vyrábějí homeopatické léky). 

Koloidní platina v kosmetice

Koloidní platina je vzácná platina jemně rozptýlená v koloidních složkách, obnovujících poškozenou pleť a zajišťující zářivý vzhled. Pomáhá zlepšit elasticitu pokožky, zvlhčuje ji a brání jejímu vysychání, podporuje mladý a vitální vzhled. Koloidní platina je důležitá také jako antioxidant, působí proti volným radikálům, které způsobují stárnutí pleti. Výrazně podporuje regeneraci kůže a hojení. Má rozjasňující efekt a v kombinaci s dalšími složkami má silný anti-aging účinek. Pomáhá redukovat vrásky, zpevňuje pleť, zvyšuje elasticitu pokožky a dodává hydrataci.

441_c--8--vit-c-kolagenova-hydro-mlha-s-platinou_1

Platina je součástí naší očekávané novinky Secret Veil kolagenové mlhoviny. Funguje jako super jemný hydratační sprej, který vyrovnává tón pleti, rozjasňuje a zároveň ji dokonale připraví na nanesení make-upu. Tato novinka bude již brzy skladem. Je obohacena o vysoce účinné přírodní extrakty, které pleť rozjasní, mají anti-aging účinky a zamezují vzniku pigmentových skvrn. Tato směs aktivuje buněčnou obnovu, podporuje tvorbu vlastního kolagenu, dodává hydrataci a celkově na pleť působí jako antioxidant. Fermentovaná platina udržuje pleť dostatečně hydratovanou. Bojuje proti stárnutí, nabíjí ji a dodává pleti energii. O platině je známo, že ovlivňuje pokožku na buněčné úrovni, podporuje obnovu extracelulárního matrixu a zajišťuje pevnou, hladkou a mladistvě vypadající pleť.