Získejte vzorky zdarma ke každé objednávce. Doprava zdarma u objednávek nad 6 999 Kč.

Esenciální oleje a jejich účinek při léčbě ekzému

a3baf2c05cb4a0de20831b0c46103ea7

Ekzém, známý také jako atopický dermatitida, je chronické kožní onemocnění, které postihuje miliony lidí po celém světě. Pro ty, kteří hledají přírodní a šetrný způsob, jak zmírnit symptomy ekzému, se esenciální oleje mohou stát cenným spojencem. Tyto oleje nabízejí nejen výrazné vůně, ale také mnoho léčivých vlastností, které mohou přinést úlevu trpícím.

Co je esenciální olej

Esenciální oleje jsou koncentrované aromatické látky, které jsou získávány z různých částí rostlin, jako jsou květy, listy, kůra, kořeny, nebo plody. Tyto oleje mají charakteristické vůně a obsahují chemické sloučeniny s léčivými vlastnostmi. Proces extrakce esenciálních olejů může zahrnovat destilaci, lisování nebo extrakci pomocí rozpouštědel. Jsou používány v aromaterapii, kosmetickém průmyslu, léčitelství a také ve výrobě parfémů a potravinářských přísad. Mnoho esenciálních olejů má potenciální zdravotní přínosy, včetně protizánětlivých, antioxidačních a antimikrobiálních účinků. Některé esenciální oleje mohou být také používány k podpoře relaxace, zlepšení nálady, nebo snížení stresu v aromaterapii.

Esenciální oleje vhodné na problematickou pokožku:

38969aeb7ba77e796b7e36c04b80b2ec

Tea Tree Oil (olej z čajovníku)

Tea Tree Oil je znám svými antimikrobiálními a protizánětlivými vlastnostmi. Jeho schopnost bojovat proti bakteriím a plísním může být prospěšná při ekzému, který může být spojen s infekcemi. Tea Tree Oil by měl být však vždy ředěn, protože čistý olej může být příliš dráždivý na citlivou pokožku.

Tea tree je složkou našeho šetrného mycího gelu Velvet Touch, který nedráždí pokožku, působí protizánětlivě, zmenšuje póry a černé tečky. 

Levandulový olej

Levandule je známa svým uklidňujícím účinkem na nervový systém. Levandulový olej může pomoci snížit svědění a zánět spojený s ekzémem. Navíc má levandule antibakteriální vlastnosti, což může pomoci zabránit infekcím a urychlit hojení pokožky.

Levandulový olej obsahuje liftingové sérum s peptidy Hello Beautiful. Sérum bojuje proti stárnutí okamžitě zmírňuje výskyt jemných linek a vrásek. Zrychluje novou tvorbu kolagenu a glukosaminu díky vysokému obsahu křemíku a 4 patentovaných bioaktivních látek.

Jalovcový olej

Jalovcový esenciální olej je známý svými antiseptickými, protizánětlivými a antibakteriálními vlastnostmi, což ho může činit potenciálně užitečným při péči o problematickou pokožku. Jalovec má přirozené antiseptické vlastnosti, pomáhá zabíjet bakterie na povrchu pokožky, což je užitečné při prevenci, nebo léčbě akné a jiných kožních infekcí. Snižuje zánět, pomáhá tak při léčbě podrážděné, nebo zanícené pokožky.

Jalovcový olej najdete v nabitém složené naší lokální péče na pupínky SOS Miracle.

IMG_3038 (1)

Rozmarýnový olej

Rozmarýnový olej má antioxidační vlastnosti a může být užitečný při redukci zánětu spojeného s ekzémem. Má také tonizační efekt na pokožku a podporuje regeneraci buněk, což může být přínosné při léčbě postižených oblastí. U vlasové pokožky podporuje růst a snižuje vypadávání.

Rozmarýn najdete ve složení elixíru na oční okolí, který pečuje o citlivou pokožku kolem očí a díky bakuchiolu, který je přírodní alternativou retinolu bojuje proti vráskám.

Mandlový olej

Mandlový olej je vhodný pro hydrataci suché a podrážděné pokožky. Je bohatý na vitamíny a mastné kyseliny, které mohou poskytnout potřebnou výživu pokožce postižené ekzémem. Aplikace mandlového oleje může také pomoci zmírnit svědění a zlepšit celkovou strukturu pokožky.

Exfoliační maska pro buněčnou obnovu obsahuje kromě mandlového oleje Astaxanthin, nejsilnější antioxidant na světě, který je 6000x účinnější než vitamín C i vitamín E.

DSC_1987

Jak používat esenciální oleje

Pokud máte čistý esenciální olej, nezapomínejte, že má vysokou koncentraci a je nutné ho před použitím naředit, jinak by mohlo dojít k podráždění pokožky. Nejlepší variantou je vyhledávat produkty s jejich obsahem, které již mají namíchanou bezpečnou koncentraci. I tak ale doporučujeme zejména u citlivé a problematické pokožky vždy produkt otestovat na menší ploše pokožky a počkat si na reakci. 

Esenciální oleje mohou být skvělým doplňkem v péči o pokožku pro ty, kteří trpí ekzémem. Nicméně, každý jedinec je jedinečný, a co funguje pro jednoho, nemusí být efektivní pro druhého. Je vždy nezbytné poslouchat svou pokožku a v případě potřeby konzultovat s profesionálem.