Získejte vzorky zdarma ke každé objednávce. Doprava zdarma u objednávek nad 6 999 Kč.

Kadidlo, římský a marocký heřmánek

 3 silné přírodní ingredience, které mají spoustu pozitivních účinků na pokožku, zejména tu problematickou. 

Kadidlo ( Frankincense)

Kadidlo je olej získávaný z pryskyřice stromu Boswellia. Už tisíce let je tato esence považována za posvátnou a používala se v náboženských rituálech, ale také v tradiční medicíně. Jeho vůně je bohatá, dřevitá a jemně kořeněná. Léčivé vlastnosti frankincense jsou rozmanité. Pomáhá snižovat stres a úzkost, podporuje imunitní systém. Tento olej je skvělý pro meditaci a uklidnění mysli, což ho činí oblíbeným mezi praktikujícími jógy a meditací. Obsahuje látky s protizánětlivými vlastnostmi, což mocení pleť náchylá k podrážděním, akné nebo červenání. Redukuje zánět, zklidňuje podrážděnou pokožku, podporuje elasticitu, jelikož stimuluje a podporuje obnovu buněk a udržuje ji rozjasněnou.

Snímek obrazovky 2023-12-13 v 23.22.49

Antibakteriální vlastnosti chrání pokožku před bakteriemi a infekcemi. Obsahuje antioxidanty, které chrání pokožku před poškozením volnými radikály. Pomáhá udržovat optimální hladinu vlhkosti, což je klíčové pro pružnost a zářivost pleti.

IMG_1381

Kadidlo je spolu s rakytníkem, aloe vera, bergamotem, levandulí a tea tree v našem mycím gelu Velvet Touch. Šetrně čistí pokožku, nevysušuje a je vhodný i pro citlivou pleť. 

římskýhermanek

Římský Heřmánek

Římský Heřmánek, často označovaný jako "olej klidu", je extrahován z květů Anthemis nobilis. Jeho jemná a sladká vůně je známá svými relaxačními vlastnostmi. Římský heřmánek má v historii vynikající pověst jako prostředek k podpoře spánku a uklidnění nervů. Tento olej je také ceněn pro své účinky na pokožku. Římský heřmánek má silné protizánětlivé vlastnosti, které mohou pomoci uklidnit podrážděnou pokožku. Je ideální pro lidi s citlivou nebo reaktivní pletí, a také pro ty, kteří bojují s akné nebo zarudnutím. Díky svým protizánětlivým, antibakteriálním a uklidňujícím účinkům pomáhá při léčbě podrážděné, ekzematické a aknózní pokožky. 

marockyhermanek

Tansy Blue (Marocký Heřmánek)

Tansy Blue, známý též jako marocký heřmánek, je esence z květů Tanacetum annuum. Co ho odlišuje, je jeho unikátní modrá barva a silná aromatická vůně. Marocký heřmánek má bohatý obsah azulénu, což mu dodává charakteristickou modrou barvu a také mu poskytuje výjimečné léčivé vlastnosti. Olej je často využíván k podpoře optimálního stavu pokožky. Má silné protizánětlivé a antialergické účinky, což ho činí užitečným pro péči o problematickou pokožku. Snižuje zarudnutí a záněty. Díky obsahu azulénu má antialergické účinky. To znamená, že může být užitečný při péči o pokožku náchylnou k alergiím a podráždění. pomáhá regulovat produkci kožního mazu, tím zlepšuje i stav aknózní pokožky. Marocký heřmánek obsahuje antioxidanty, které mohou pomoci chránit pleť před volnými radikály a podporovat její odolnost proti stárnutí. Podporuje regeneraci buněk a přispívá k mladšímu vzhledu pokožky. 

balzam

Marocký heřmánek je hlavní složkou našeho pleťového balzámu Mystic Tansy Blue, který je právě určen problematické pokožce. Jeho hutnější textura je vhodná do zimních měsíců. Zklidňuje, hydratuje, chrání před nepříznivými vlivy a zároveň hojí. A najdete ho také ve složení SOS lokální péče na pupínky