Získejte vzorky zdarma ke každé objednávce. Doprava zdarma u objednávek nad 6 999 Kč.

Jak chránit pokožku před mrazem: Tipy a triky na zimní péči

5296dd0157b24b6e43ed374f56fad862

Zimní období nám přináší krásné scenérie plné sněhu a ledových křišťálů, ale s tím přichází i studené počasí, které může působit negativně na naši pokožku. Mrazivý vítr a nízké teploty mohou způsobit vysoušení, podráždění a popraskání pokožky, což může mít za následek nepříjemný pocity pnutí a zarudnutí. 

DSC_2674

Jak ochránit naši pokožku před mrazem?

Hydratace je klíčová. Když venku panuje chladné počasí, vzduch bývá obvykle suchý. Suchý vzduch může odstranit vlhkost z pokožky, což vede následně k jejímu k vysoušení. Je proto důležité pravidelně hydratovat pokožku. Doporučujeme do péče pravidelně zařadit kyselinu hyaluronovou. Sérum Aqua Splash obsahuje její fermentovanou vícemolekulární podobu, která proniká až do hlubších vrstev pokožky. Pleť je hydratovaná, vypnutá, vrásky méně viditelné. Pro noční péči sáhněte po krému Au Revoir Wrinkles, který cílí na všechny faktory stárnutí pokožky a má nabité anti-aging složení. O hydrataci se staráí extrakt z aloe vera v kombinaci s multimolekulární kyselinou hyaluronovou, skvalanem a extraktem ze sněžné houby (tremella), které pronikají do hloubky.

DSC_8479

Doplňte svou beauty rutinu o pleťové oleje a balzámy. Hutnější textury jsou pro zimní období obzvlášť nápomocné a chrání pokožku v zimě více, než krémy na vodní bázi. Pečují o pokožku a vytváří ochrannou vrstvu, která chrání před nepříznivým počasím. Denní olej Pure Happiness dodává pleti bohatou dávku omega mastných kyselin. Rostlinné fenoly, vitamíny, vysoce účinné řasy a fosfolipidy lehce vklouznou do hlubokých vrstev pokožky a hydratují ji, vyživují, projasňují, obnovují a chrání. na noc použijte Mystic Tansy Blue pleťový balzám. Účinně hydratuje a zároveň poskytuje speciální péči o citlivou, zarudlou, poškozenou, aknózní nebo podrážděnou pleť.Balzám obsahuje heřmánek marocký, baobab a marulu pro intenzivní vyživení a protizánětlivé vlastnosti, krásně zklidňuje pleť. Hloubkově hydratuje a hojí, eliminuje zarudnutí a podráždění, pomáhá při léčbě ekzému. Tento ultra luxusní pěstící balzám je ideální k péči o citlivou pokožku v zimním období.

DSC_2757

Ani v zimě nevynechávejte SPF. I když je zimní slunce méně intenzivní, UV záření může stále poškodit pokožku. Proto je důležité používat krémy s vysokým faktorem SPF, zejména na obličeji. UV záření může způsobit podráždění pokožky, vznik volných radikálů a tak urychlit proces stárnutí a vznik vrásek. Doporučujeme náš BB krém Geisha’s Secret s SPF faktorem. Přirozeně sjednocuje pokožku, kryje nedokonalosti a zároveň o ni během nošení pečuje. Obsahuje ectoin, buriti olej, olej z baobabu, hydrogel z červených řas, mikročástečky zlata a výtažek z lékořice.

Správná teplota vody. I Když se v zimě potřebujeme během sprchy, nebo vany více zahřát, na mytí obličeje teplou vodu raději vynechte. Nejenže podporuje zánětlivé procesy na pokožce, ale zároveň způsobuje její nadměrné vysoušení. Vlažná teplota bude rozhodně vhodnější a studený oplach po ránu vás navíc zbaví otoků a prokrví pokožku. Bude tak vypadat vypnutější a mít zdravou barvu.

abd3ec92a44c5525f06321fa8d06f059

Vhodná strava bohatá na živiny. Zahrňte do své stravy potraviny bohaté na omega-3 mastné kyseliny např. v podobě ryb, vitamíny a antioxidanty, které mohou pomoci udržet pokožku zdravou a odolnou i v chladných podmínkách. Posilte svůj mikrobiom probiotiky zevnitř i zvenčí. Náš Au Revoir Wrinkles krém obsahuje probiotika a prebiotika, které udržují rovnováhu pokožky. Ta se tak stává odolnější vůči negativním vlivům, méně se vysušuje a je méně náchylná k vzniku pupínků a zánětů. Nezapomeňte ani na dostatečný pitný režim. Pokud se v zimě nutíte do pití čisté vody, zkuste bylinné či ovocné čaje, které zahřejí a doplní tekutiny.