Získejte vzorky zdarma ke každé objednávce. Doprava zdarma u objednávek nad 6 999 Kč.

Fermentované suroviny v kosmetice

337554744_227568266468454_7840239206010614084_n

Fermentace není jen proces, který se využívá při přípravě pokrmů a nápojů, ale i v kosmetickém průmyslu. Fermentace je biologický proces, při kterém mikroorganismy metabolizují organické látky za vzniku nových produktů. Tento proces může probíhat v různých prostředích a za různých podmínek. 

Fermentace mění složení surovin na bioaktivní látky, které jsou snáze absorbovatelné pokožkou. To znamená, že využití fermentovaných surovin může zvýšit efektivitu a účinnost kosmetických produktů. Proces fermentace může uvolnit, nebo zvýšit obsah prospěšných látek, jako jsou vitamíny, minerály a antioxidanty. Tím se zvyšuje výživný profil kosmetických produktů.

95b3b721759c43091ad899322f8f27af

Fermentace podporuje přirozenou mikroflóru pokožky

Některé fermentované látky mohou obsahovat prospěšné bakterie, které podporují zdravou mikroflóru pokožky. Tato rovnováha je důležitá pro ochranu pokožky a udržení jejího zdraví.

Může zvyšovat koncentraci antioxidantů a peptidů v surovinách, což přispívá k ochraně před volnými radikály a snižuje příznaky stárnutí, jako jsou vrásky a ztráta elasticity pokožky.

Fermentace kosmetických složek snižuje obsah potenciálně alergenních látek, nebo jejich agresivnost, což je velkou výhodou pro lidi s citlivou pokožkou, nebo náchylností k alergiím. Proto, pokud vám většina kosmetiky nevyhovuje, vyzkoušejte složení s fermentovanými složkami.

DSC_0958

Yage má hned několik produktů, které obsahují fermentované suroviny pro pleť. Třeba náš pleťový toner Rose Kiss obsahuje fermentovaný bambus. Bambusová voda obsahuje přírodní minerály a antioxidanty, které hydratují a zklidňují pleť. Což je přesně to, co vaše pokožka po mytí a čištění potřebuje. Toner vyrovnává kyselé prostředí pokožky a navrací ji tak rovnováhu. Pleť je lépe připravena na příjem živin z následné péče.

IMG_1857 2

Naše kolagenová mlha Secret Veil obsahuje fermentovanou Natto gumu vyráběnou ze sojových bobů. Natto guma je až 10x účinnější než kyselina hyaluronová. Jde o unikátní přírodní mix kolagenu, vitaminů a minerálů, který vzniká fermentací sójových bobů s mikroorganismy rodu Bacillus. Úplně nejzásadnější složkou tohoto elixíru je PGA /KYSELINA GAMA POLYGLUTAMOVÁ, což je rostlinný kolagen, který je 10x účinnější než kyselina hyaluronová. Mnohonásobně účinněji zvyšuje elasticitu pleti. PGA usnadňuje exfoliaci mrtvých buněk keratinu, a tím dává impuls k regeneraci vlastních buněk. Zvyšuje produkci vlastních hydratačních faktorů (NMF), tzn. pleť se sama od sebe regeneruje, hydratuje, omlazuje a vypíná. Tento efekt žádná jiná složka v kosmetice neumí. Kromě výše uvedených unikátních vlastností natto guma viditelně redukuje vrásky, uzamyká vlhkost v pleti, rozzáří ji a vytváří jemný hladký hydratační film na kůži.

DSC_2465

Krém Au Revoir Wrinkles zase obsahuje fermentovanou platinu. Koloidní platina obnovuje poškozenou pleť a zajišťuje zářivý vzhled. Platina je rozptýlená tak, že její částice mají mikroskopickou velikost. Podporuje přenos elektronů mezi kovovými ionty, které se přirozeně vyskytují v kůži a pomáhá tak stimulovat buněčný obrat a přirozené hojení. Platina, o které je známo, že ovlivňuje pokožku na buněčné úrovni, pomáhá posilovat podpůrnou maticovou strukturu pokožky. Zlepšuje elasticitu pokožky, zvlhčuje ji a brání jejímu vysychání, podporuje mladý a vitální vzhled. Je silným antioxidantem, podporuje regeneraci kůže a hojení. Má rozjasňující efekt a v kombinaci s dalšími složkami má silný anti-aging účinek. Redukuje vrásky, zpevňuje pleť, zvyšuje elasticitu pokožky a dodává hydrataci.

DSC_6000

Fermentovanou kyselinu hyaluronovou má ve svém složení hydratační esence Aqua Splash. Kyselina hyaluronová je polysacharidová molekula, která se nachází v různých částech našeho těla. Pomáhá například kloubům v jejich fungování. Můžeme jí nazvat „mazivem“ kloubů, která je hojně využíváno při léčbě pohybové aparátu. Ani ostatní části těla se bez ní neobejdou. V pokožce dokáže dodat ztracenou hydrataci. S věkem tvorba kyseliny hyaluronové klesá, ale dobrá zpráva je, že ji lze pleti dodávat, a to i například pomocí séra Aqua Splash. Fermentovaná kyselina hyaluronová je nejvíce podobná kyselině hyaluronové, kterou si tvoří naše tělo samo. Obsahuje různě veliké molekuly a díky tomu proniká do všech vrstev pokožky. Nezůstává tedy pouze na povrchu pokožky, ale hydratuje jí i hloubkově. Aqua Splash obsahuje fermentovanou kyselinu hyaluronovou CUBE3, která viditelně hydratuje pokožku i do hlubších vrstev. Pokožka je vypnutější a drobné vrásky méně viditelné.