VÁŽENÍ ZÁKAZNÍCI, VAŠE VÁNOČNÍ DÁRKY DOPORUČUJEME OBJEDNAT NEJPOZDĚJI DO 18.12. ZÁSILKY PODANÉ DO 19.12. BUDOU ZÁSILKOVNOU DORUČENY DO VÁNOC. PRO DÁRKY NA POSLEDNÍ CHVÍLI DOPORUČUJEME OSOBNÍ ODBĚR PO DOMLUVĚ U NÁS V SHOWROOMU OLIVOVA 28, ŘÍČANY. PŘEJEME VÁM KRÁSNÝ PŘEDVÁNOČNÍ ČAS.

Kyselina salicylová - benefity pro pleť

78e81861530e777ef0cba5c2aa66a628

Kyselina salicylová, často nazývaná také beta-hydroxykyselina (BHA), je jedním z nejúčinnějších kosmetických složek pro péči o pleť. Je známá svými výhodami pro pokožku, zejména pak tu problematickou trpící na akné, mastnou pokožkou, nebo problémy s texturou pleti.

Co je kyselina salicylová?

Kyselina salicylová je beta-hydroxykyselina, což znamená, že její molekula obsahuje hydroxylovou skupinu (OH) na druhém uhlíku od kyslíku v kyselinové skupině (COOH). Tato struktura jí umožňuje pronikat do pokožky a působit uvnitř pórů, což ji činí účinnou při řešení problémů, jako je akné a zanícené póry.

dc1d2c94c3ee46a6f004d012a5ec824e

Benefity kyseliny salicylové pro pleť

Exfoliace: Kyselina salicylová je účinným exfoliantem. Pomáhá odstranit odumřelé buňky z povrchu pokožky, což zlepšuje texturu pleti a zanechává ji hebkou a svěží. Díky schopnosti proniknout do pokožky dokáže čistit zanesené póry a snižuje tvorbu černých teček a akné.

Boj s akné: Kyselina salicylová má protizánětlivé vlastnosti, což z ní dělá účinnou složku pro boj s akné. Redukuje zarudnutí, záněty a pomáhá zabránit vzniku nových pupínků.

Kontrola nadměrného maštění: Kyselina salicylová pomáhá regulovat produkci kožního mazu, čímž zabraňuje nadměrnému maštění, které pak vede ke vzniku zánětů a pupínků.

Redukce jizev a pigmentace: Pravidelné používání postupně zjemňuje pigmentaci, rozjasňuje a zjemňuje pokožku.

Vhodná pro citlivou pleť: Kyselina salicylová je obvykle méně dráždivá než jiné druhy kyselin, jako je např. kyselina glykolová. Proto ji snese lépe i citlivější pleť.

Jak používat kyselinu salicylovou

Než se pustíte do aplikace beta-hydroxykyselin na pokožku, udělejte si  test citlivosti na malém místě, který vám ukáže, jak moc reaguje pokožka na kyselinu. Předejdete tak nežádoucí reakci na obličeji. Drobné štípání je obvyklé, během používání beta-hydroxykyselin si pleť postupně zvykne a tento pocit odezní. 

Kyselinu salicylovou můžete najít ve formě tonik, séra, čisticích prostředcích a krémech. Je důležité dodržovat pokyny na obalu produktu. Obvykle se doporučuje začít s nižším obsahem kyseliny (např. 2 %) a postupně zvyšovat, pokud se pleť dobře přizpůsobuje. Mějte na paměti, že kyselina salicylová může zvýšit citlivost na sluneční záření, a proto je důležité používat přes den ochranný faktor.

 

Péče s kyselinou salicylovou

Obsahuje ji naše noční exfoliační sérum Twinkle Star s ovocnými kyselinami. Přírodní složení s ovocnými kyselinami z pomeranče,  citronu, papáji, borůvky a cukrové třtiny. Kromě nich obsahuje levandulovou a růžovou vodu, které zároveň zklidňují a působí protizánětlivě. Používá se večer na čistou pokožku. 

DSC_6267

Druhým produktem je Glow maska, která má silný exfoliační účinek s obsahem alfa-hydroxykyselin (kyseliny mléčné, glykolové, citronové, jablečné a vinné) i beta-hydroxykyselin, které pleť sjednotí a rozzáří. Zvyšují rychlost obnovy buněk a snižují výskyt rozšířených pórů. Přispívají ke zvýšené hydrataci, navyšují produkci kolagenu a zpevňují pleť. Extrakt z kůry bílé vrby, obsahuje přírodní kyselinu salicylovou, která má antibakteriální účinky, proniká hluboko do pórů, kde reguluje tvorbu kožního mazu, dokáže uvolnit ucpané póry a pomáhá tak předcházet tvorbě černých teček. Obsahuje Astaxanthin, nejsilnější antioxidant na světě, který je 6000x účinnější než vitamín C. Bioaktivní pleťová maska Glow pomáhá odstraňovat odumřelou kůži i nečistoty, udržuje pokožku čistou, jemnou a zároveň vyhlazuje pleť.

maskaNL