Získejte vzorky zdarma ke každé objednávce. Doprava zdarma u objednávek nad 6 999 Kč.

Lékořice proti pigmentaci

liquorice

Lékořice v kosmetice

Lékořice je rostlina, která se stala v posledních letech stále populárnější složkou v kosmetických produktech. Nejenže má sladkou chuť a vonnou vůni, ale také nabízí několik výhod pro pokožku a pigmentaci. 

Lékořice (Glycyrrhiza glabra) je bylina původem z Asie a Středního východu. Již tisíce let se využívá v tradiční medicíně a kulinářství pro svou sladkou chuť. Mnoho lidí ji spojuje s cukrovinkami a léky na kašel. V kosmetice se však lékořice stává stále oblíbenější složkou díky svým unikátním vlastnostem.

Snímek obrazovky 2023-10-24 v 0.46.58

Vliv lékořice na pokožku

Lékořice obsahuje řadu bioaktivních látek, které mohou mít pozitivní vliv na pokožku. Zde je Má zklidňující a protizánětlivé účinky. Obsahuje sloučeniny, jako je glycyrrhizin, které mají protizánětlivé účinky. Tyto sloučeniny mohou pomoci redukovat podráždění a zčervenání pokožky, což je užitečné při léčbě citlivé pleti a akné.

Lékořice obsahuje antioxidanty, které chrání pokožku před poškozením způsobeným volnými radikály. Tím se zpomaluje stárnutí pleti a pomáhá ji udržet mladistvou.

d57747e633bccaab7f65c2f8877014a5

Jednou z nejzajímavějších vlastností lékořice je její schopnost ovlivnit pigmentaci pokožky. Složka licorice root extract (výtažek z kořene lékořice) byla prokázána jako účinný prostředek při snižování výskytu hyperpigmentace, jako jsou pigmentové skvrny, melasma a jiné formy nerovnoměrné pigmentace pleti. Tato vlastnost je způsobena inhibicí enzymu tyrosinázy, který je zapojen do tvorby melaninu, pigmentu zodpovědného za barvu pleti. Při pravidelném používání kosmetických produktů s lékořicí může dojít ke zlepšení celkového tónu pleti a snížení viditelnosti pigmentových skvrn. K zesvětlení skvrn dochází při dlouhodobější a pravidelné aplikaci. 

A protože je pigmentace jeden z nejčastějších problémů, které trápí ženy, najdete ji hned v několika Yage produktech. 

DSC_9181

Jedním z nich je naše poslední novinka - krém Au Revoir Wrinkle. Kombinace stabilní formy vitamínu C spolu s retinylem, granátovým jablkem a lékořicí pomáhají intenzivně řešit hyperpigmentaci a texturu pleti. Krém kromě pigmentace řeší vrásky, tonus, ochranu kožní bariéry, hydrataci, barevné sjednocení a texturu pleti. Díky obsahu chlorofylu pomáhá maskovat rozšířené žilky a zarudlé pupínky.

Dalším produktem obsahující lékořici je rozjasňující pleťový olej Lumen Magic. Hlavními ingrediencemi jsou CBD a vitamín C s lékořicí, které prokazatelně působí na zesvětlení a sjednocení. 10% koncentrace vitaminu C společně s ostatními ingrediencemi účinně bojuje proti pigmentovým skvrnám. Při delším používání dochází k zpevnění tonusu, zesvětlení a zmírňuje výskyt drobných vrásek. Pleť je chráněna před modrým světlem, které způsobuje předčasné stárnutí pleti.

DSC_6297

Lékořice je součástí i našich BB a CC krémů. Ty se starají nejen o vizuální sejdnocení pleti a krytí nedonalostí, ale pečují o pleť i během nošení. Navíc obsahují přírodní minerální SPF filtr, který chrání pokožku před negativními dopady slunečního záření. To je zodpovědné i za vznik nežádoucích pigmentových skvrn. Prevence je tedy nejúčinnější zbraní proti pigmentaci.