Získejte vzorky zdarma ke každé objednávce. Doprava zdarma u objednávek nad 6 999 Kč.

Proč je důležitá tonizace a pH pokožky

dc1bcb85c031f467b446972c63494d23

Při péči o pleť je důležité nezapomínat na správnou tonizaci. Tento krok vám pomůže udržet pH vaší pokožky v optimální rovnováze, což je klíčové pro zdravou a krásnou pleť. Pokud je pokožka v rovnováze může odolávat nepříznivým vnějším vlivům. Stává se tak odolnější vůči podráždění a vznikům kožních problémů. Kdykoliv řešíte aktuální stav pokožky, např. pupínky, suchost, maštění, je důležité navrátit pokožku do rovnováhy a udržet její přirozené pH. Jakmile tohoto dosáhnete, pokožka může aktivovat své hojící procesy. 

8349b8524a471d280af5cfffcb4e3c2c

Co to vlastně je pH pokožky?

PH pokožky je důležitý faktor, který ovlivňuje zdraví a vzhled naší pleti. Ideální pH pokožky se pohybuje mezi 4,5 a 5,5, což je lehce kyselé prostředí. Pokud se pH pokožky naruší, může to vést k porušení ochranné bariéry pokožky, které  může zapříčinit suchost, podráždění, záněty a další kožní problémy.

Co narušuje naše pH?

Existuje mnoho faktorů, které mohou narušit pH pokožky. Patří mezi ně např. agresivní čisticí prostředky, které smyjí i ochrannou vrstvu pokožky a tak narušují její pH. Tvrdá voda, nadměrné používání exfoliačních produktů, používání nevhodných kosmetických přípravků a dokonce i nadměrné slunění.

lis1

Proč je tonizace důležitá?

Tonizace je důležitý krok v péči o pleť, který pomáhá udržovat optimální pH pokožky po mytí a čištění a připravuje ji na další kroky v péči o pleť. Zklidní a projasní pokožku. Tonikum dokáže odstranit poslední zbytky nečistot a zbytky make-upu, a zároveň pomáhá uzavřít póry, což zabraňuje zanášení nečistot a může pomoci snížit výskyt akné. 

DSC_4203

Bambusové tonikum Rose Kiss je náš neodmyslitelný krok, který přichází na řadu právě po odlíčení a mytí pokožky. Složení tonika je založeno na šetrných a přírodních ingrediencích, jako je fermentovaný bambus, papájové enzymy, stříbro a probiotika.

96ad307c3d98907a7dc099f80d0996bc

Bambus je bohatý na minerály a pomáhá udržovat optimální pH pokožky, hydratuje a díky vysokému obsahu křemíku, který podporuje tvorbu kolagenu, pomáhá zpevňovat pleť. Má vysoké množství antioxidantů, které bojují proti volným radikálům a zpomalují stárnutí pokožky. Tonikum obsahuje stříbro a probiotika, což jsou účinné látky pro péči o pleť. Stříbro je známé pro své antibakteriální vlastnosti, pomáhá bojovat proti bakteriím a mikrobům, které mohou způsobit zánět pokožky. Probiotika jsou prospěšné bakterie, které udržují zdravou mikrofloru pokožky a podporují její regeneraci. Jsou vhodná zejména pro lidi trpící na ekzémy, psoriázou a záněty. Pomáhají také zlepšit vstřebávání živin a zvyšují hydrataci pokožky, což může vést ke zlepšení celkového stavu pleti. Kopřiva je zde zastoupena pro své stahující účinky, díky kterým minimalizuje výskyt pórů. Tonikum obsahuje dále zelený čaj a přesličku, které jsou bohaté na antioxidanty, a navíc mají protizánětlivé a antibakteriální účinky. Aloe vera je další klíčovou složkou tonika, má silné hydratační a hojivé účinky na pokožku. Tato rostlina obsahuje mnoho prospěšných složek, včetně vitamínů, minerálů a aminokyselin, které pomáhají zlepšit stav pleti a podporují její regeneraci. Papájové enzymy během mytí šetrně odstraňují odumřelé kožní buňky, které na pleti již nemají co dělat. Jemně odstraní starou vrstvu pokožky bez podráždění, pokožka tak může dýchat, opět zářit a je připravena čerpat další živiny z pleťové péče. Růžová voda s okurkou zklidňují pokožku, osvěžují a hydratují. 

Nepodceňujte tonizaci. Pokud jste ji doposud nezařadili do své péče, může to být zrovna krok, který dokáže pozitivně ovlivnit stav vaší pokožky.