Získejte vzorky zdarma ke každé objednávce. Doprava zdarma u objednávek nad 6 999 Kč.

Proč zkusit face yogu a pravidelnou masáž obličeje

maxresdefault 2

Podzim je obdobím, kdy můžeme konečně zpomalit a věnovat čas sobě. Ideální příležitost zkusit face yogu a masáž obličeje. 

Face yoga omlazuje

Možná jste již slyšeli o skvělých účincích face yogy. A že jde opravdu o cvičení a ne jen ledajaké šklebení, pochopíte hned napoprvé. 

Obličej obsahuje z celého našeho těla největší množství svalů. I díky tomu můžeme vyjádřit tolik různorodých emocí. Stejně jako je potřeba cvičit naše tělo, abychom ho udrželi v kondici, neměli bychom zapomínat ani na obličej. Pokud cvičíme a trénujeme naše svaly, stávají se silnějšími, pevnějšími a pokožka, která je obklopuje je více napnutá. 

Představte si, že to samé jako s vaším tělem, dokážete se svým obličejem. Face yoga dokáže vyřešit ochabnuté svaly, pozvedne a zvýrazní kontury obličeje, dokáže zmírnit asymetrii, probudit a omladit. Zmírnit vrásky, prokrvit pokožku a pomoct např. po operacích, nebo nepovedených estetických zákrocích. 

3I8A0994

Ruku v ruce s face yogou jde i pravidelná masáž obličeje, která prokrvuje pokožku, vypíná a eliminuje otoky. 

Tak jako je pro držení naší fyzičky potřebné cvičit s nějakou pravidelností, tak je důležité pečovat o náš obličej. Pokud chceme dosáhnout skutečně anti aging účinků, zařaďte face yogu a masáž do svého každodenního rituálu. Pouhých deset minut ráno a večer každý den z vás udělá mladšího člověka. 

Za jak dlouho se dostaví výsledky? 

Jako vždy jde o velmi individuální záležitost. Někdo pozná rozdíl již po prvním cvičení, někdo po 14 dnech, nebo měsíci. Důležitá je trpělivost a pravidelnost. Face yoga nenabízí rychlé expresní řešení, jako jsou obličejové výplně. Jde však o trvalejší alternativu a stojí vás to hlavně váš čas. 

718ca1c11d6acbfb046c593f3b1f1214

Jak s face yogou začít? 

Můžete např. začít sledovat Youtube kanály těch nejpovolanější ikon na face yogu. V Americe je průkopnicí Fumiko Takatsu, která povědomí o face yoze rozšířila do světa. Z dalších určitě Koko Hayashi. Z našich končin doporučujeme sledovat Simonu Rýdlovou, která dokonce absolvovala kurz u samotné Fumiko. Simona pro vás připravila speciální kurz face yogy se zrcadlovým zobrazením, kde můžete správně korigovat provádění cviků a poskytuje i individuální lekce. Z další určitě zmíníme Ivetu Štecovou ze Slovenska, téhle krásce je již 46 let, ale máme pocit, že zastavila čas. Marta Dřímal Ondráčková poskytuje kurzy pro začátečníky.

Na začátek doporučujeme shlédnout videa určená pro začátečníky, absolvovat alespoň pár hodin u lektora až poté si třeba zakoupit nějaký kurz, abyste měli jistotu, že cviky provádíte správně a naopak si ještě více neubližujete. Pokud potřebujete řešit individuální problémy, např. asymetrii v obličeji, budou pro vás vhodné individuální lekce, kde se můžete s lektorem zaměřit na konkrétní řešení a budete společně konzultovat cvičení a posuny k lepšímu.

DSC_2884

Proč zařadit masáž obličeje?

Tak jako svaly těla potřebují uvolnit po fyzickém výkonu,aby nenatekly, nebolely, tak i obličej a jeho pokožka si žádá speciální péči. Pravidelná masáž pomáhá stejně jako face yoga. Ani ten nejdražší krém nedokáže zastavit čas a gravitaci. Masáž pomáhá prokrvit obličej, k buňkám se tak dostane více kyslíku, který zásobuje obličej. Pokožka má zdravější barvu, kontury jsou vypnutější a otoky pryč. Masáž ráno probudí a projasní váš obličej, večer krásně uvolní a připraví pleť na blahodárný spánek. 

Snímek obrazovky 2021-09-29 v 21.15.44

Jak na masáž obličeje? 

Základem je čistá a odlíčená pokožka. Pak přichází na řadu pleťový olej. Nikdy neprovádějte masáž na suché pokožce, podráždily byste jí. Masírovat můžete rukami, gua sha kamenem, nebo baňkami, které vytvoří podtlak a příjemně uvolňují svaly obličeje. Všechny metody jsou vítané a přínosné. Pravidelnou masáží můžete eliminovat dvojitou bradu, zvýraznit lícní kosti, pozvednout povislá víčka, otevřít podhled, omladit krk. Pokud se jí budete věnovat pravidelně každý den. 

Podívejte se na naši infografiku, jak na takovou masáž. I pár minut denně umí zázraky.